2007.03.14. Szerda

Heti összefoglaló (péntek-szerda):
  • Megkaptam 126fantól a frankó gyújtáskábelét, be is tettem az autóba, tök jó. Kössz
  • Kicseréltem a jobbos váltó gumiharangot, mert már nagyon eresztette a nedvet, meg raktam egy kis olajat is a váltóba. Bal harang még tűrhető.
  • Kicseréltem a jobb első kerékcsapágyakat, sokkal kellemesebb müvelet mint a hátsó cseréje. Az új kerékagy anya pereme megsemisült biztosítás során, ezért a régit raktam vissza,
  • Állítottam az ablakokon is, hogy totálisan fel lehessen húzni őket, és ne nagyon susogjanak menet közben.
  • Visszaragasztottam a ajtóban levő hangszóró keretét is, egészen vasárnapig fennt volt, sikerült lerúgnom :)
  • Állítottam a fényszórókon, kicsit vakítottam eddig.
  • Vasárnap Veszprém felé haladva Veszprémvarsány előtt (ahol mútlkor is elkezdett hülyéskedni) elment a kocsi ereje, le is állt a motor. Leparkoltam, visszatettem a trafóról leesett gyújtáskábelt a helyére, majd robogtam tovább.
  • Ma nem akart indítani az önindító, úgyhogy kocsit toltam. Itthon alnéztam aknából: a levolt esve a csúszósaru a helyéről. Visszaügyeskedtem, és most működik.
  • Észre vettem 2 repedést a hardyn, úgyhogy kicseréltem! Az egyik csavar már nem is tartott semmit, nem sok idő kellhetett a témának, hogy megadja magát.

Körülbelül tömören-röviden enniy volt az elmúlt héten.

Ui: múltkor egyik veszprémi autósboltban olyan megszakítót akartak rámsózni,ami szerintem nem polskira való. Fordított nyílású mint a polskié, valamint a rugós füléét au alaplap 3. csavarjához kell kötni.
Valaki találkozott már ilyennel? belemegy egyáltalán a pókba? (akkor, ott nem volt kedvem próbálgatni). Az eladó szerint 1986-ban a gyújtáselosztót is megváltoztadták. Szerintetek érdemes visszannni megnézni a cuccot?

Kieg: éjszaka még eszembe jutott hogy vasárnap voltam Csanak Pityunál, adott egy biztonsági övet a zöld pókba (abban tönkre ment a csat). Jah meg szombaton Csanak tanácsára kifűrészeltem a motortartó izé középső gumijából egy picit, mert állítólag úgy jobban csillapít, csak azt nem mondták hogy a távtartót nem kell elfűrészelni :) Utánna furcsán csörömpölt valami menetközben. másnap Csanak 5méter hallgatás után rávágta hogy motortartó rugónál van valami,  majd adott egy használt, de normál hosszúságú távtartót. Köszi CSanak!

Kommentek

nyuszy

Volt '77-es, '81-es, '85-ös, '87-es, '88-as, '90-es autóm.
Mindegyikben ugyanolyan gyújtáselosztó és mex van/volt. A konzekvenciát már vond le te :)

Tibee

nyuszy #3035:
Akkor biztos kicserélték mindet egy tipusúra. > ;) :)

Dömi

nyuszy #3035:
jah multkor is erre jutottunk, meg én is vágtam már ott a boltban hogy hülye az eladó, csak azt már nem birtam leirni este...ez is nehezen ment már....végkimerülés rulez :)

majd jövöhéten járok arra, ugyis kell venni hardyt, aztán elosztóval rontok be a boltba! :)

Törölt felhasználó

"Állítottam az ablakokon is, hogy totálisan fel lehessen húzni õket, és ne nagyon susogjanak menet közben."
ez a tünet nekem is van :-O ugyanez a teendõm, és akkor egyáltalán nem lesz susi? vagy az túlzás? :(

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!