2007.05.23. Szerda

Pár hetes beszámoló:
Valamikor május első hetén beraktam Csanaktól kapott söntkábelt, ugyanúgy nagyokat szikrázik a mex-nél, de legalább ezt csinátla eddig is.
Újra eltörött a kipufogó belső tartója, úgylátszik kicsit feszült.
Pénteken volt minitali Veszprémben. Közben hirtelen megállt az autóm. Nem jutott a trafóra áram. Persze az eső is elkezdett esni. Hiba okát megtaláltuk a indításgátlóban. Valószínűleg folyamatosan ment tönkre, ennek következtében más áramerősség jutott a trafóra mint kellene. Ideiglenes megoldásnak kiiktatta Áron az egész sz*rt, és mentünk tovább.
Azt a hétvégét Lengyelországban töltöttem, sajnos csak egy kisebb boltba sikerült betérni, bontóba nem. Azért 1-2 dolgot hoztam, a teljesség igénye nélkül.
De a lengyel autópálya szerűségek elég vicces teremtmények.
2szer 2 sáv +fél leálló, néhol 5méter széles fűvel, néhol szalagkorláttal elválasztva. Autópálya tábla nincs kint, néhol van autóútnak nyílvánítva. Ehez képest a belsősávban mindenki 140-nel közlekedik, szélsőbe meg 80-90-es szüttyögés. Az út minősége egész normális, de néhol vannak vízlefolyók, 5cm-rel a lejebb az út síkjától. Ez idáig még rendben is volna.
DE: szintbeli kereszteződésekkel van tarkítva a monoton útvonal. Ergo ki van rakva a kereszteződés tábla. Jobbról várakoznak az autók, hogy mikor sorolhatnak be a mi irányunkba, vagy keresztezhetik az utunkat. Ha nálunk át tudnak menni, akkor beállnak 2*2 sáv közé arra az 5méteres területre és várnak hogy ott átmehessenek. Ősszel ezen az úton apum egyszer csak meglátta, hogy megy keresztbe egy traktor, ami nem lett volna gáz, de amikor megállt középen, az ekéje belógott a belső sávba. Izgi volt 140-nel közeledni egy eke felé :)
Néhol jelzőlámpás kereszteződés van, akkor mindenki megáll, majd zöldnél gyorsul 140ig, majd 5km múlva megint pirosat kap, stop, zöld, 140km/h.
Bazi izgi, egyszer próbáljátok ki :) )
Május második hetének végén megcsináltuk apummal a kipufogót. Rá egy hétre kb trafót kellett cserélnem, mert bemondta az unalmast az akkori.
Voltam előműszakin is Nándy munkahelyén: első fékek nem túl jók, jobb hátsó lengés csillapító, valamint a kormánymű gumibetétjei, és szilentjei. Meg még 1-2 dolog van amit meg kell csináltatni (lakatos munka, fényezési)

Az izgi a része a dolgoknak az elmúlt vasárnap kezdődtek. Gyulafirátót előtt égett szagot éreztem, meg elkezdett világítani a töltésvisszajelző lampion. Öröm et bodottá. Megállok, már vártam, hogy jó akkor égünk. Szerencsére odáig nem fajultak a dolgok. Eltörött a töltéskábel szemessaruja a generátornál, a kábel meg szépen letestelt. Szigetelőszalaggal betekertem és eljöttem Veszprémig.

Ma volt időm ránézni. Kicseréltem a sarut, de töltés továbbra sincs. Nem a kábel  a rossz (ugyanúgy nincs töltés akksinál és generátornál sem), nem a szénkefe (vezet), nem a fesszab (Áronéval sem müködik az enyém, és az enyémmel is működik az övé), hanem valószínűleg a diódahíd. Ezt most valahogy nincs kedvem parkolóban cserélni, úgyhogy holnap hazamegyek Győrbe, lámpa nélkül, aztán majd ott egyszer kezelésbe veszem a dolgokat.
Buszos Petya tudnál segíteni? :)

Kommentek

Buszos Petya

Miért? Szeretnéd, hogy két hétig üzemképtelen legyen a kocsid? :D :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!