2007.08.27. Hétfő

Megint le vagyok maradva pár héttel :)

Augusztus 8-12-ig Balatonalmádiban voltam a barátaimmal, persze polskival mentem. Oda felé elég durva hangja lett az autónak, de ment egész jól, szóval nem álltam meg szerelni.

Csütörtök éjjel 2-kor ágyba kerültem, 3-kor keltettek, hogy menjünk be az ügyeletre, mert egyik srác nem nagyon kap levegőt az allergiája miatt.
Másnap (időpontilag és közérzetileg is) utána jártam a dolognak, és húztam kicsit a hengerfej csavarjain, meg segítettem Bábinak AC-t szerelni, vagyis néztem, és mondtam, hogy nem tudom, hogyan kell összerakni :) Odaadtam neki a tartalék AC-met, az alapján sikerült :)

Vasárnap jöttem haza, picikét sok cuccal. Hátsó ülés plafonig rakva: egy bevásárlós rekesz tele, egy hűtőtáska, 4-5 polifoarm, 4-5hálózsák vagy takaró, utazótáska, anyós ülésen az utas csajszinál még 2 hátizsák meg egy laptop.
Hátra felé nem láttam semmit, csak a kinti tükrökből, de az eső miatt azokból se rendesen. 15 km megtétele után elment a töltésem, illetve hol volt - hol nem volt. Ezért lámpa nélkül, ablakot csak ritkán törölve toltam volna neki, de sajna 50-nel menő összefüggő kocsisor haladt Veszprémvarsányig.
Végülis kibírta az akksi hazáig, igaz kipakolás után a parkolóhelyemre már csak tolva tudtam beállítani, mert nem indult be.

Délre hazaértem, fél 2-kor indultam Németorszába egy kicsit dolgozni, persze nem pókkal :)
Kint láttam egy bis-t elég ratyi állapotban egy kereskedésben, 500€-ért adták volna, mondta, hogy akkor még 10 évig itt áll. Kaptam telefonszámot, amin lehet alkudni :) Majd legközelebb :)
Láttam egy másikat is, de szembe jött utazás közben, szóval semmit nem tudok róla :)

22-én, szerdán késő este hazaértem, csütörtök reggel mentem fel a generátorért, amint a lengyelben járók hoztak. Köszi Gyula :)
Délután kicseréltem a generátort, majd a hengerfejtömítést is, nehogy Tokaj felé szálljon el végleg.

Pénteken 9 órakor már az autópályán voltam, útban Tokaj felé. 11 körül találkoztam Pallagi Norbiékkal, Szőrrel, Gyuláékkal, meg beült hozzám Picúr és Szandi.

Kis araszolás meg felborult kamion bámulás után már az m3-as autópályán haladtunk kényelmes 80-90-es tempóban, utunkat csak a néha felbukkanó suzukis zavarta, a hülyeségeivel :) meg a Ford Mondeós aki, nem bírt elengedni minket Szőrrel amikor 130-140-nel közlekedtünk. Meg volt valami román kamionos is...dudált...én is dudáltam....aztán mutogatott az utasa...aztán én is mutogattam...de nem értettük meg egymást :) Fél 4 körül értünk a kempingbe.

Este, éjjel evés-ivás-beszélgetést követően 5 körül (akkor már világosodik :) ) nyugovóra tértem...másnapi progi tetszett, főleg a spontán go-kartozás,bár jobb lett volna, ha egyformán megy mindegyik :) Utána elég fura volt a polskit vezetni, mert fordítottam egy 60 fokot a kormányon, (a go-kartban ez már full kitekerés)... a polski meg ment egyenesen tovább. Mire kijutottunk Nyíregyházáról, addigra szoktam vissza a sokat tekerésre :) Este megcsináltam azt, amit hengerfejtömítés csere után 500km-rel kell: lehúztam a hengerfej csavarokat.
Este megint evés-ivás-beszélgetés követően 5 körül kerültem a sátorba.
Vasárnap a hajókázást kihagytam, mert még nem voltam olyan állapotban :)

Talán 3 körül indultunk haza Pallagi Norbi, Szőr, Áron, Buszos Petya meg Én... kimentünk a kempingből... csajok nyafiztak is, hogy kár hogy vége, meg jó lenne még maradni, 50 méteren belül egy nagyobb gázfröccs után 1 hengerre váltott át az autó. A hengerfej belső himbasor rögzítő tőcsavarjának a menete ment tönkre,biztosítva ezzel a váltakozó szelepvezérlést, kár hogy polskinál nem működik úgy az autó. Szőr visszavontatott a kemingbe, ahol tappsal fogadtak minket :)

Ricsi és Áron hozott Polskitól egy hengerfejet, amíg Szőrrel és OGY-vel leszedtük az én autómról a rosszat.
Semmi különösebb szívás nem volt a visszatevésnél, kb fél 5 körül indultunk el ismét hazafelé, immár túl jutottunk a Tokaji körforgalmon is :)

Haza felé is kellemes 80-90-es tempót mentünk , szintén 4-es fogatban.
Közben utolért minket egy VW Bogár szerű tünemény, asszem KGST party-s, volt dudálás, villogás, csápolás...meg mi értünk utol egy kgst party-s széptrabit... tevékenységek hasonlóak.
9 körül voltunk a Lurdynál, ott búcsúzkodás, Szőr és Buszos 6-os 7-es irányába, Picúrék haza Budára, Áronnal mi meg Győrnek.
11 előtt pár perccel értünk haza, kicsit hulla fáradtan.
Kocsim ismét bebizonyította, hogy egy hálátlan kurva :) Aki kocsi vásárlás előtt van, ajánlom neki azt a 20ezer km-es autót, amit egy néni ajánlott megvételre. Gondoltam egy hirtelen becserélésen.

Köszönetek:
Robiéknak a szervezésért, tetszett, jó volt :)

Szőrnek a szerelésben nyújtott segítségért, a tömítésért, meg a vontatásért, meg hogy miattam ért haza éjjel fél1kor.
Pallagi Norbinak a szombati nyomatékra húzásért, meg a cuccok szállításáért, a sátor meg majd valamikor hazajut, ne dobd ki ha nem zavar :)

Polskinak a hengerfejért, azt üzeni hogy Győrben is jól érzi magát :)
Gyulának még a csütörtökön vásárolt generátorért, így volt töltésem :) Jah meg a szerelésért (kiszedte az egyik szelepemelő rudat, amit amúgy nem kellett volna :) Király Sanyinak a pénteki vacsoráért, nagyon finom volt :)
Mindazoknak akik valamikor is betolták a kocsit, amikor úgy döntött, nem indul :) Rejtélyes hiba ez is, egyszer jó, egyszer nem... főleg akkor jó, amikor csak próbálom, hogy jó-e.
Meg még nem tudom kinek, most nem jut eszembe több. :)

Jah mondtam már hogy "az év legpechesebb talira járója" címre pályázok? :)

szép autó Németorszában Jövök haza Balatonról kipakolva:)

Kommentek

Törölt felhasználó

Nem dobom ki biztos helyen van ,amint lehetõség lessz rá visszajuttatom :)

Dömi

Pallagi Norbert #6226:
kedves tõled :)
bocs a egyedül hagyásért, de a kurva mást akart :)

Törölt felhasználó

Dömi #6228:
nem gond szerintem jobb volt hogy elindultam mert a végén már nehezen bírtam, hát még ha elbandázzuk az idõt akkor lehet ottalszok az út melett valahol :D

obrotka gyula

legközelebb a 80-90 helyett a 100-110 lesz a cél. :) :) :) :) :) :) :)
utána tovább fogunk gyorsulni, igaz akkor már én is polskival jövök. :) :) :) :)

Dömi

Pallagi Norbert #6232:
Aludhattál volna, sátrad volt :)
Amugy az m1-esen már én is néha tapsikoltam az arcomat hogy frissüljek, meg telefonomról játszottam le zenét, meg a nefürgyé le-t és társait :)

obrotka gyula #6234:
szét fogod hajtani :P

Törölt felhasználó

Pallagi Norbert #6232:
Nálam is necces volt, de a szerpentin felébresztett! :) :) :)

obrotka gyula #6234:
Kíváncsi leszek mit fogsz menni a kocsiddal ha kész lesz! :) Én adok egy esélyt a trélernek is! : o) : o) : o) : o)

Dömi #6235:
Pedig Ti kevesebbet utaztatok másfél órával! :)

Dömi

Szõr #6238:
/3 legközelebb valahogy kerülök egyet, hogy ugyanakkor érjünk haza :)
Te meg pécsi talikor mész addig, amíg én érek haza :)

Törölt felhasználó

Dömi #6239:
Az hülye játék lenne! :)

Dömi

Szõr #6242:
JAh, fõleg ha be vonjuk Robiékat is, no meg ha van 1-2 lerobbanás :)

obrotka gyula

Szõr #6238:
tréler enyhén szólva szánalmas, úgyhogy köszönöm nem kérek belõle. :) :)
széthajtani nem szándékozom, de egy 100-as tempót azért megyünk majd vele. elsõsorban a tömítések épségére kell majd vigyáznom, hogy ne tolja tele szarral a motorteret. feltehetõen pihengetni is fogok vele.

Törölt felhasználó

a mögötte lévö sprinter!

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!