2008.03.20. Csütörtök

Két hete pénteken Endrével és Bábival ellátogattunk polimpexbe, meg voltunk KG-éknál szélvédőért. Délután Bábinak cseréltünk első lengéscsillapítókat, valamint elvittem az alufelnijeimet centíroztatni.
Szombaton felszereltem az alufelniket, valamint Endrével szélvédőt cseréltünk. Mostmár karcmentes NordGlas biztonsági üveg véd a széltől. Berakással kűzdöttünk eleget, de győztünk. Felkerült még a müszerfal alá való kis polcocska is, amit még Pécsett vettem.
Éjszaka hazafelé tartva már észre vettem, hogy néha kimarad 1-1 szikra, majd otthontól nem messze egyszer csak megállt az autó. Gyorsan cseréltem kondit (a rutin meg az évek), ezután be is indult az autó, de csak alapjáraton volt hajlandó menni, gázadásra egyből leállt.
Mexhézag állítás, majd gyertya vizsgálat után is ugyan ez volt a jelenség. Ekkor már a AC-ra gyanakodtam, gyorsan ki is cseréltem. Ezután már el sem indult. A benzin elfogyást kizártam a hiba listából, mert:
1. alapjáraton járt a kocsi
2. amióta világít a tankolás jelző 60km-t tettem meg, ami azt jelenti, hogy még kellett benne lennie.

Végül hazagurultam a kocsival, szerencsére az út nagyrésze lejtett.
A hiba a 2. pontnál volt. Elfelejtettem, hogy pénteken is tettem egy 20 km-es kört :) Szóval tankolás után minden rendben volt. (és még mindig max 20 literes a tank, vagy nem tudja az összes anyagot kiszívni belőle az AC)
Vasárnap még visszapakolgattam a kárpitokat az autóba, majd Veszprémbe indulás előtt még megmértem a töltést: tökéletes. Aztán egyszer csak elment, és vissza se jött azóta. Szénkefe és fesszab csere után sem javult. Beraktam egy csere akksit és egy töltőt a kocsiba, majd irány Veszprém.
Útközben még állítottam a gyújtáson, mert eléggé csörömpölt emelkedőnél.
Itt -ott elaludt egy pillanatra a nemtöltés jelző lámpa, de
hosszútávon semmi pozitív változás.

Múlt hétvégén pénteken elmentem bontóba,  gubáztam csomagtartóba való műanyagot, valamint 2 szép állapotú ajtókárpitot. Más nem is nagyon volt ott.
Délután elkezdtem, vagy inkább folytattam a felesleges vezetékek csomagtartóból való írtását. Ez olyan 20 métert jelent :) Szombaton behelyeztem a csomagtartó müanyagot, valamint a Hollótól (kösziköszi) kapott kismüszerfalas polskiba való kapcsolókeretet, melynek nincs szétvágva a rádió helyén lévő rekeszke. Kicseréltem a csomagtartó szigetelő gumit is.
Csanak is meglátogatott, méregetett össze-vissza, majd levonta a végkövetkeztetést, hogy a gerjesztéssel van valami gebasz.
Este kistalálkozót tartottunk. Néztünk szép bogarakat (VW), majd gokartozás helyett pizzáztunk. Hazafelé már elég gyengécske volt az akksi, de eljutottam haza.
 
Vasárnap ismét töltés nélkül mentem Veszprémbe, majd ma vissza Győr.
Hétfőn Csaba volt Budapesten, és elhozta nekem OGY-KG által importál bontott generátort. Ma vettem át a terméket, majd Endre, Csongor és Nándy szurkolásával kísérve be is szereltem. Közben a hátsó kábelkötegből is likvidáltam 1 méternyi vezetéket, felesleges. És TŐŐT. A MG multiméter meg mehet a kukába kb.
Nándy csodaketyeréjével fényt derítettünk arra is, hogy nem az indítás a hibás, hanem a behúzómágnes. Még jó, hogy nincs 1 éves sem. Elvileg egy kis zsirzás, kenés segíthet a dolgon. Majd meglátjuk, mondta a vak (amikor a néma elmondta neki, hogy a süket azt hallotta, a sánta futott.)

Köszi a segítségeknek a segítségeket.

Kommentek

obrotka gyula

A szar generátorral mi a terved?
Szét lett szedve??

Dömi

Még nem, de majd lehet kezelésbe vesszük!
Bár az házának azon fele, amit elvileg a burkolathoz kéne rögzíteni (nekem nem volt), az meg volt lazulva, (vagyis a 3 hosszú csavar). Lehet ebbõl ered a baj, bár lehet hogy nem is számít bele.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!