2008.09.14. Vasárnap

Összefoglaló féle.
Még augusztus végén kicseréltem a jobboldali ablakemelő szerkezetet, mert meghalt még keleti találkozó előtt. 2 éve várt beépítésre az ajtóból hiányzó ablakvezető sín, most ezt is beszereltem.

Egyik nap megfordítottam a laprugót, mármint a függőleges szimmetria tengelye körül. Most kevesbé áll csálén az autó, de menni kell még a kovácshoz...

Múlt hétvégén volt egy Győr - Hévíz - Csopak - Balatonalmádi - Veszprém utam. Persze ennél lassabban, mert minden állomáson eltöltöttem 1-2 kellemes estet. Csopakon volt olyan szituáció, hogy egyszer csak megállt az autó, kicsit baszogattam a megszakító környékét, aztán volt indulás. Míg én a Dunántúlt jártam, Áron volt polimpexben alkatrészekét.

Az egyetem első tanítási napján érkezett 8 db Yokohama A539-es gumiabroncs a koleszomhoz. Persze Nekem (+Áronnak). Páran kicsit furcsán néztek rám, amikor a 8 gumit vittem fel a szobámba :) A gumik Áronnak a leendő felnijeire lesznek, én meg a tavasszal esedékes gumicserét biztosítottam be.
Szerdán jött egy nagy kartondoboz és egy belső küszöb a Polimpextől, a dobozban Áron fékcsövei meg az én "szarjaim" voltak. Ha így folytatom, lesz egy autó a kolesz szobában.

Összeségében apró műanyag és nem teljesen műanyag patentokhoz, főtengely szimeringekhez, levegőszűrőhöz, gyári kondihoz, megszakítóhoz és gyertyakábelhez jutottam

Pénteken a Veszprém - Győr útvonalon ismét eljátszotta az autó a "hirtelen megállok" effektust. Nagyon nem örülök, hogy megint elkezdte az ilyen és hasonló játékait az autó. Egy fél órás szenvedés alatt kicseréltem a kondit és megszakítót alaplappal együtt. Persze a gyújtáselosztóban lévő műanyag betét eléggé szar állapotban van, szóval még azzal is szívtunk. Párszor nagy robbanás jelezte, hogy van szikra, de eléggé kóbor áram volt, mert az autó nem indult. Sikerült belőni, aztán go home.

Ma kicseréltem a sokat futott, és már érdekes állapotban lévő NGK gyertyákat. Helyükre még a 2007 tavasszal Lengyelorszában vett Iskrák kerültek. Kicseréltem a gyertyakábelt is, meg a hozzá kapott gyújtáselosztó-trafó vezetéket is. Áron valami nagy számolások árán kitalálta, hogy lehet a trafóm romlott meg, és azért kezdte el az autó megint a gyújtás részeit enni. Azt is kicseréltem egy jónak tituláltra.

Egy úszószint állítás után a próbakörön kettesben 60km/h, hármasban 90 km/h volt az elért sebesség, 4-est nem tudtam megnézni, de majd holnap. Benzin-levegő keverék arányt még úgyis állítanom kell. De talán jó lesz a dolog.

Ennyi.

Kommentek

CsuTee

Na mi van így rákapott mindenki azokra a Yokohama gummákra? :P

Dömi

Megkaptam a fizetéseimet, gyorsan megvettem õket amíg el nem cseszem másra a pénzt :)

Törölt felhasználó

Vigyek neked szombaton mexalaplapot normálisat? :)

Dömi

Hozz :)
Szombat délelõttönként viszonylag mobil vagyok városszerte, hála a Cserpes Sajtmûhelynek :)

Törölt felhasználó

Dömi #22738:

Majd felhivlak mert szerintem a vasutállomáson átadom neked a cuccot, utánna megyek tovább a 11-es busszal.

Dömi

Kizárt dolog!
Vasutállomáson átadod, majd elviszlek!
Hivj nyugodtan 03:20tól akármikó.

Törölt felhasználó

Dömi #22749:

Köszi köszi! 06 ** 4704174

még mindig ez a számod ugye?

Dömi

Polski #22811:
Hívj gyorsan! :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!