2008.12.27. Szombat

Hát már december van? :)
Akkor lassan blogolok.
Történt sokminden az utolsó (11.03.) bejegyzés óta, csak mindig láttam már a következő eseményt, és ezért nem írtam semmit, mert együtt akartam. :)

Szóval a fék jó lett, azóta is jó. Mondjuk esetleg egy kis fékdob szabályozást meg lehetne ejteni, de nem vészes a téma.
Valamikor november elején felkerültek a téli kerekek, szerelés közben észrevettem, hogy a bal hátsó kerék csavarlyukjai eléggé ki vannak tágulva. Nosza kicsit előre hoztam az amúgy is tervezett téli felnigarnitúra felújítást. Fogtam egy felnit a pincéből, majd irány a jól bevált veszprémi felni felújító műhely. Akkor csak 1 db-ot csináltattam meg: szemcseszórás és fehérre szinterezés eljárással.

Volt kis kaland az ablakmosó folyadék tartállyal is: nekem a tasak a jobb első lámpa alatt helyezkedik el. Az helyzetjelző izzó szépen kiesett a helyéről, majd kiolvasztotta a tasakot. Igazából nem zavarja a működést, csak ha a felénél több folyadékot töltök bele. Volt itthon egy másik tatyó, de annak a pumpája kifingott. Valamelyik hétvégén Polskinak pont Győrben volt dolga, ígyhát hozott magával nekem egy gyári(??) tasakot. Képek között megnézhetitek milyet, én még ilyet nem láttam. (mondjuk amikor elkezdtem pucolni a mocsokból, nem gondoltam volna, hogy annak az első fele átlátszó :) ) Be is szereltem, pumpa nyikorgó hangot ad, küzd ezerrel, néha-néha nyom valamit, de ennyi. A pesti közgyüvin Hollo felhomályosított, hogy a pumpák nemes egyszerűséggel cserélhetők. (azt hittem, azok úgy bele vannak öntve, vagy franc tudja). Az elmúlt hétvégén játszottam velük. A gyári pumpájának beszívó csonkja kisebb, mint az utángyártotté, ezért a szép tasakot száműztem. Az először csereként betett tasakra raktam rá az én szétolvadt tasakosomnak a pumpáját.
Köszi Polskinak a tasakot, meg Hollonak a tippet.

Apropó közgyüli: voltam ott is.
Jó móka volt, örültem, hogy megint találkozózhattam picit. Veszprémből mentem, BP-re egy 4+1-es konvojban érkeztem. A pesti rendes vonulásból kimaradtam, inkább magamat eltévedés ellen tutira bebiztosítva haladtam 3 GPS-szel rendelkező klubtag Off-os autói között. Vacsi jó volt, hatalmasat kajáltunk. A veszprémi találkozót meg igyekszünk az elmúlt győriekhez hasonló színvonalon megszervezni. Hazafelé még beugrottam megnézni egy foszöld egy babakék és egy hófehér kasztnit. Szép munkák! Jelentem, Hollo vezet! :)

Közgyüli előtti egyik hétvégén Budapest felé jártam, így volt alkalmam elhozni az új (számomra) üléseimet, melyeket Hollo szerzett nekem. Ezúton is ezer hála!
Az üléseket december elején helyeztem be a gépjárműbe. A régi suzuki ülések Petike kocsijában landoltak a könyöklőkkel együtt. A hangszóró kiemelőkeretes ajtókárpitok helyett beszereltem azokat, melyeket bontóból szereztem még nyáron és szép állapotban vannak. Mivel az új ülésem direkt polskiba készült sportülés, ezért a térképzsebek is visszakerülhettek. Az ülések királyak, kabát nélkül pont tartják a hátamat. Még valamikor tervezek egy üléssín hosszabítást, hogy hátrébb lehessen csúsztatni őket, mert így kicsit közelebb vagyok a mindenhez. A könyöklők most még nagyon hiányoznak, de nem vagyok hajlandó átfúrni ezeket az ajtókárpitokat.
Ezzel a lendülettel Peti segítségével kicseréltük a benzin beöntő csövet is, mert egyre-egyre nőtt a fogyasztásom és a csőre kukkantva is elég repedezett kép tárult elém. Remélem a beszerelésre került gyári cső rendesen szolgál majd.

Kb tavasszal szerelhettem ki a hamutartó helyén lévő óra tartóját, ami nagyon undorító-fos-szar-hányás-sárga színű volt. De az is ilyen rücskös féle. A felnis eseményig nem jártam a szinterezős környékén, ezért csak a kocsiban hánykolódott, de most le lett szinterezve feketére. A múlt hétvégén be is kűzdöttem a helyére.

Karácsony alkalmával le akartam szintereztetni még 3 felnit, hogy teljes legyen a garnitúra. Vittem a műhelybe 4-et, hogy ha esetleg valamelyik rossz lenne, akkor is tudjon dolgozni az embör.
Aztán egyszer csak jött a telefon: Amelyik felnit gumi nélkül vittem, kissé megcsiszolva, azt görgőzni kéne 4000 Ft-ért, amit inkább kihagytam.
A másik 3-ból, amit gumizva vittem oda, 2 db totál kuka, a harmadik meg jó. Végülis jófej volt a csóka, ingyen görgőzte a megcsiszoltat, így elkészült még 2 db, amiket péntek délután vehettem át. Az utolsót majd viszem, ha ezt a kettőt felgumiztattam. A felniken lévő gumikról tudtam, hogy öregek és kukába valóak, de amit mutatott a hapsi, az szép volt: az egyik gumibelső nem polski felnire való volt, nagyobb volt a kelleténél, ezért volt benne egy gyűrődés. Állítólag jó durr defektet tud okozni, szerencse, hogy én sosem használtam azt a kereket.

A felni biznisz után indultam haza Áronnal Veszprémből Győrbe. A kisalfold.hu-n korábban olvastam egy híradást, hogy "újra járható a 82. sz út." Ja hogy le volt zárva?
Persze, mert ugyan az volt, mint tavaly az első komolyabb hó után: kamionok, furgonok akadtak el, fordultak keresztbe, stb. Veszprémből kiérve mindenki megy az esőbe 60-nal. Dömi előz, minek kell szüttyögni egy kis esőben? Eplénynél már elég komoly kis hóvihar volt, de az út tiszta, csak nedves. Mindenki 50-nel vonatozik. Rajtuk is átvergődtem, haladtam a saját tempómban. Zirctől a Bakonyszentkirályi elágazásig (kedvenc részem: jó kis kanyargós, szerpentines szakasz) még durvább hóvihar, már az úton is volt hókása, de azért annyira nem volt gázos, hogy a személyautóknak 40-nel kellett haladniuk, szerencsére itt is el tudtam menni a mellett, akik zavarták köreimet. A Bakony után már csak undorító eső maradt hazáig.

Vasárnap este még gyorsan vásároltam kalAndortol egy generátort turbinaházzal, kizárólag tartalékos szándékkal.


Karácsonyra jött egy polimpexes csomag is: patentokat, közeljövőben szükséges illetve tartalék alkatrészeket rendeltem.


Vaterán vettem meg pár régi Autó-Motor számot is, melyben polski szerepel. Tök jó 1972-es újságot olvasni :)

>

Ma a motorteret takarítgattam, valamint raktam bilincseket a kartergázcsőre, hogy ne nagyon prüszköljön mellé. > >

>
>

>+most jutott eszembe: >

Találtam Veszprémben egy autós boltot. Az eladóval lefolyt a szokásos beszélgetés:

- mi van polskihoz?
- mi kell?
- konkrétan semmi, de ha van vmi lehet megveszem
- most soroljam fel a készletet??
- nem, ilyenkor beszoktunk menni és végignézzük a polcot
- gyere!
No így találtam nagyon olcsóért új gyújtáseloszót és még valamit. A még valami a e heti feladványunk!

Ánnnyi.

És akkor hosszú idő után vannak képek is:

FRISSÍTÉS:

Hosszú-hosszú ajtó lógás után, tegnap rávettem magamat, hogy kicseréljem az ajtócsapszeget. Persze kalapáccsal, egyéb akármivel nem jött ki a helyéről. Csak a fúrás segített, közben a saját fúrónk meghalta magát, 1-2 fúrószár tönkre ment, de végül nyertünk. Először nem a silány minőségű boltban vett csapszeget akartuk beletenni, hanem egyéb forrásból szerzett acél csapszeget, de az túl nagy átmérőjű volt. Még valamikor korábban Hollotól csíptem el egy megoldást, melyet most meg is valósítottunk: a csapszeget úgy rögzíted, hogy az ajtón lévő zsanérba forogjon, a nagy felületen, ne a mozgó darab kisebb felületén.

Ma sikerült befejezni a műveletet, melyet a nagyon utált ajtó és zár állítás követett. Egész jól sikerült belőni. Ilyen hatalmas sikerek után vonultam a győri minitalálkozóra, melyen kb 10 polski vett részt.Mivel sokat kellett várnunk az étterem nyitásáig, így autóztunk egyet a városban. 18-szor (Temető, Agip, József A, Royal,Fehérvári, Iparipark, Mester, Bartők, Szt Imre, Tihanyi, Mester, Teleki, Tűzoltóság, Lámpás, Árkád tető, Kicsi1, Kicsi2, Teleki) jártunk 1-2 kör erejéig körforgalomban, mire leparkoltunk a Duna-parton és elsétáltunk a pizzériáig.

Evés után gyakoroltunk még egy keveset (Teleki, Tűzoltóság, Bartók, Mester, Tihanyi, Szt Imre, Agip, Temető) majd szétszóródtunk.

Köszi mindenkinek aki jött.

hosskarolynak 1972-ből téligumis cikk:) Katona Úrnak:) a szobám egy szeglete polskis polc:) az ülések szép ajtókárpit már cicergők nélkül tetőkárpit gy.e. na ez mi? fehéj a polskis sarok:) a tasak a zóra

Kommentek

Békefi Péter

Jók az új üléseid a régiekhez meg már kezdek hozzászokni :D

Egér

Megtudnád adni a veszprémi bolt címét? Jan. 4-ig Balmádiban tengetjük hitvány kis életünket. Itt is van aranybánya: Gitta néni autósboltja :) Valamelyik nap beesszük oda magunkat :)

Horváth András

A kérdéses mûszer egy svéd vákuumos pénisznagyobbító szerkezet! Van hozzá garancialeveled? :)

Amúgy mélységesen megsértõdtem, és megszakítom veled a diplomáciai kapcsolatot, mivel kihagytál engem és a biztonsági övet a blogodból!
:)
Az újságok nagyon hangulatosak!

Békefi Péter

fúúúúú én tudom mi az mert mutattad is de nem lövöm le a poént :P

raver

ezt az utolsó részt nekem Dömi elõadta amikor Veszprémben vártuk Áront :D :D

Dömi

Egér #27264:
Széchenyi utca alján van.
Ahogy a buszpu-hoz kanyarodsz be kocsival, ott a felfelé menõ utcában található. Én meg lehet majd azt a Gitta néni boltját támadom be egyszer...

Horváth András #27265:
Az nem saját részre volt, azé nincs benne :)

Laceeee

Ez igen!!
"na ez mi?" képen nem egy átlátszó fõfékhenger van? :)

Dömi

Mi igen?? :)

Hááát közel jársz az igazsághoz, csak menj át a túloldalra!

CsuTee

Laceeee #27275:
Télleg átlátszó fõ dék hengerhez hasonlít :D Vagy egy fejõ gép :c)

Laceeee

Dömi #27276:
túloldalra... Vettél új asztalt? :)
CsuTee #27282:
Most nagyon szépen megkérlek, hogy ne írd le nekünk honnan ismered fel ilyen könnyedén a fejõgépet ;)

Dömi

Laceeee #27291:
az igazság odaát van :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!