2009.06.16. Kedd

Június.

Össze-vissza pár dolog:
1. megcsináltam a hengerfej-csere 500-km-es szervizét. igaz kb 1000 km megtétele után. Semmi különös nem volt, csak a jobb belső tőcsavar ki van szakadva a blokkból. Pedig 50 Nm-nél nem húztam többel. Ez van.

2. Múlt héten Veszprémbe érkezvén fura zörgés hallatszott a motorból, meg kicsit füstölt is a gép. Leesett az olajbeöntő kupak, a kipufogó két leömlőjének csatlakozásánál melegedett, meg olvadt szét a műanyag része.. Visszatettem a helyére, majd másnap vettem egy újat.

3. Szombat este pislákolt a nemtöltés-jelző. Megnéztem a tűzijátékot, majd haza indulás előtt megnéztem a szituációt. Eltörött a töltéskábel saruja. Leszigeteltem, hogy azért ne gyulladjak ki, majd hazamentem. Másnap javítottam. Meg akkor betettem az órába a kis izzót, amit hónapok óta megvettem. A számlapnak továbbra sincs háttérvilágítása. de szerintem így marad.

4. Voltam BÓTba is. Egy vezetőoldali napellenzőért ugrottam be, mert a régi már eregette magából a szöszt. Aztán végül vettem "modern" belső visszapillantó tükröt, légszűrőt, fűtéscsövet, gyári ajtóhatárolót is.

5. Volt zöldkártyáztatás is. Alapjáraton kicsit sok, fordulat picit kevés a károsanyag kibocsátás.

6. Elmentem egy másik futóműveshez is, aki ingyen mér, pénzért állít. Majd megkeresem a papírt, de lényeg, hogy a hátsó öszsetartás, illetve a dőlések szögpercekkel térnek csak el az előírttól, ami talán nem vészes. (UGYE?)

7. Kormánykapcsolót akarok cserélni a lapított végüről négyszögletűre. Volt a kocsiban régen egy, de az beégett(ablaktörlő csak on-off állású). Bontóból szeretem egy másikat, de annak más volt a csoki-kiosztása. (2*4+2*6 asszem). Átbuheráltam 4*4essé, de az ablaktörlő kapcsolója pont fordítva a működik. Vettem vaterán egy újat, 4*4 csatisat (aminek 1-nek nincs párja a kocsimban). Ennél is fordítva működik a ablaktörlő.
A mostani 3 állású (ki - szakaszos(nem igazán működik, magas motorfordulaton kicsit lassabban dolgozik, de akkor meg a végállása nem jó) - be), az újabb kettő is elvileg 3 állású.
Mi lehet a problem? Az ablaktörlő motoron lévő relét kéne kicserélnem újabb fajtára? Mondjuk azt még amúgy sem tudom felrakni, mert a kormányaggyal összeférhetetlenségi gondok vannak.

8. Miután Áron kocsija összeállt, elérkezett az idő a pincében való rendrakáshoz. Sikerült a felhasznált területet felére csökkenteni, az alkatrészek elrendezése jobb lett, a gyakrabban szükséges dolgok kívül, hozzáférhető helyen, a "majdegyszerjóleszvalamire" dolgok beljebb vannak. Az aprólékok 3 nagy kartondobozban, az újak dolgok polcon, vagy a szobámban. A 3 doboz kivételével feljegyeztük egy táblázatba a készleteket. Később a dobozok tartalma is feljegyzésre kerül.
Az olyan dolgokból, amiből tervezett cserekor újat szerelünk be, de végszükség esetén nem árt, ha van egy tartalék, elraktunk 1-1-et. A többit kidobtuk (kb 4 kuplung szerkezet, 6-7 kuplungtárcsa, fékmunkahengerek, stb).
Takartítás másnapján elvittük a szemméttelepre a felesleget: egy csomagtér tető, egy motortér tető, egy 120 literes zsák tele üres olajosflakonnal, 20 liter fáradt olaj, 5 db akkumlátor, 3-4 doboz kacat, olajos rongyok, stbstb...
És apu is boldog.

9. Valami zörög bizonyos fordulaton...és megint a kipufogó felől jön. lehet szétesett a bele.

Kommentek

Törölt felhasználó

Táblázat jó ötlet, én is leltároztam múltkor :D

Dömi

6-os, 7-eshez valaki okosság?

Kopányi Sándor

6os. Fokperc eltérés lesz is, de a futómûnél is van "tûrés" amin belülre kell állítani, nyilván a tûrésen belülre állították.
8as. Annak idején én egy komplett autót vettem mert nem volt senkinek kuplungszerkezete, az enyém meg halott volt:S

Dömi

Kopányi Sándor #34901:
6: Rosszul fogalmaztam, szóval a intervallum határaihoz képest vannak fokperc eltérések.
8: tervezett cserénél biztos nem raknék be használtat, mert amilyen szerencsétlen vagyok, 1 hónap múlva az hal meg. Mondjuk nem is tudtam, hogy ennyi van belõle, csak úgy jöttek elõ innen-onnan :)

Kopányi Sándor

Dömi #34905:
Hááát, azért biztos nem fogja lekaparni 5000km alatt, nem idegeskednék miatta, de vidd el máshova ellenõrzésre, ott kiderítik jó-e így... :(

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!