2009.08.18. Kedd

A felkészülés dolog.

Amikor Fifi a nyári talin átvette a legmesszebbről jött résztvevő díját (immár másodszor), többek között nekem is kipattant az agyamból az ötlet, hogy viszonozni kéne ezt a gesztust, hogy eljön ilyen messzire, ráadásul BIS-szel. :) :) :)
Meg amúgy is jó kaland lenne, elmenni az általa szervezett találkozóra. Mondjuk én már korábban is nézegettem a találkozó honlapját, nem is vetettem el az ötletet.

Hosszú hetek alatt eljutottunk ide, hogy holnap 9 autó indul neki az útnak. Az út csak oda kb 900 km lesz, ami akárhogyan nézzük, nem kevés. Kicsit rá is készültem a következő képpen:

Szombaton visszapakoltam a csiszolás miatt kiszerelt kárpitokat és a műszerfal alatti polcot a kocsiba, hogy kicsit komfortosabb legyen az elkövetkezendő kb 2200 km-en. A hátsó ülést eltávolítottam, hogy több hely legyen a cuccoknak.

A km órát is meghekkeltem, a használaton kívüli kézifék visszajelző ledet rákötöttem a töltésjelzőre, talán így jobban észreveszem majd, ha valami gond lenne a töltéssel.

Vasárnap a futóművel kezdtem. Megnéztem a kerékösszetartást, a kerékcsapágy hézagokat, kitisztítottama fékeket. Probléma a jobb első és a bal hátsó keréknél volt. A jobb elsőnél a fékdob rögzítő csavar feje már elnyalódott, ezért csak erőszakkal tudtam eltávolítani. Pótoltam új csavarral. A bal hátsó keréknél meg egy kis kottyanást kellett megszűntetni.

Következett a váltó. Összekötő egyik végén már volt kis mocorgás: szorítottam a csavarokon. A váltó tartó kengyel csavarjai is lazák voltak. Lehet figyelmetlen voltam, és a kézifék kötél csere óta laza volt???

Délután következett a motorprojekt: A furulyagumiknál már jött ki az olaj, ezért leszedtem a hengerfejet, és akkor már kicseréltem a tömítését is, mert elég viseltes volt. Kicseréltem a kipufogót is egy gyárira, kicsit csendesebb utunk lesz.
Estére összeállt a motor, indul is, le is áll, úgyhogy nagyon nem csesztem el semmit.

Tegnap és ma a menetfelszerelést készítettem elő, elégsokmindent viszek magammal, remélem nem kell sokat felhasználni a kupacból.
Ma kicseréltem a benzinszűrő-AC és az AC-Karbi közötti öreg, összezsugorodott benzincsöveket újra, illetve kikötöttem a termosztátot, mert észrevettem hogy nem nyit ki.

Azt hiszem, készen állok.
és csak reménykedek...

Kommentek

Lajoska

Hajrá magyarok, hajrá lengyelek. :)

raver

Menni fog!!!! és vigyázzatok magatokra!!

Andrei

remélem minõségi, vastag, szövettel körbefont benzincsövet használsz
az átlátszó mûanyagcsõ engem nagyon megszivatott, amikor a visszafolyónál eltört és 20 liter benzinnel mentem 70 km-t... kb 1 hónapos benzincsõ volt

jó utat, itthon pedig több oldalas blogot várunk :)

VadMacs

"lyen messzire, ráadásul BIS-szel"... :)

Na mi van, fajgyûlölünk...? :D
Amúgy szívesen elmentünk volna mi is, de a felújítgatások miatt ez anyagilag nem volt járható út (pedig szívesen megmutattuk volna...). Aztán most hogy kirúgtak, biztos hogy nem lesz ebbõl utazás jövõre sem... :(

Dömi

Andrei #37114:
Most olyat vettem. Csak az említett szakaszokon volt müanyag, de nem lesz többé.
A visszafolyónál tedd össze a két kezed, hogy nem gyulladtál ki!!!

VadMacs #37117:
"Magyarországon C... BIS-gyûlölet nem létezik" :) :) :)

Nem kell magyarázkodni :)

Buszos Petya

Na, megint fogsz útközben hengerfejet cserélni? ;) :D :D
Sok szerencsét és kevés szerelést az úton!

VadMacs #37117:Kirúgtak? Óbazz... részvét. :(:(

Dömi

Buszos Petya #37124:
van rá esély :)


köszi mindenkinek a jó kivánságokaT!

KG

Elég jól felkészültél. reméljük nem lesz gond. :)
Jah, reméljük de. :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!