2009.09.04. Péntek

Csak most jutottam odáig, hogy beszámoljak róla, de Meg volt a NAGY túra!!!

19-én este 8kor indultam, beugrottam Angiért majd irány Komárom.
Ott találkoztunk Szilvivel és Nyuszyval, valamint egy gyors kólázást ejtettünk meg Kliment Laciékkal.
Ezt követően Zólyomig csak egy pisilés erejéig álltunk meg.
Onnantól kezdve a storyt napi bontásbana csajoska.blog.hu-n olvashatjátok, én csak 1-2 személyes részt írok le ide. :)

Az első lengyelországi pihenőnél jártunk megtett kilométereket tekintve 4-500 km környékén, ez azt is jelentette, hogy a hengerfejtömítés csere óta ennyit tettem meg. Ergo utána kell húzni a csavaroknak. A cidri lengyel hajnalban kifejezetten jól esett a meleg motortérben turkálni. Gond nélkül megtettem, amit a nagykönyv előír, és már robogtunk is tovább.
Személy szerint elég jól bírtam a kiképzést, volt 1-2 holtpont, de koffeinnel átvészeltem.

Pénteken a boltozások elég nagy csalódást okoztak, tulajdonképpen nincs több cuccuk ott, mint az itthoni akármelyik keleti autós boltnak. 2 kondit, 6 'szelepfedélfieber és alátét együtt" dolgot és egy olajteknő tömítést vettem, majd irány a tenger!

Szombaton nothing special for me. Versenyezni nem akartam, így marad a száj tátás. Este kis itóka, majd alvás a lengyelek bulizására, amely a sátor falán keresztül is látható  lángcsóvákban bővelkedett :)

Vasárnap kölcsön vettem a Csajost utasnak, amíg Angi kiküldetésben volt Attilánál. Volt olyan félóránk az út során, hogy folyamatosan visítottunk a röhögéstől, azon kívűl meg folyamatosan tescos ropit és Króvkit táplálkoztunk.

Hétfőn Jaceknál bevásároltam sok apró kacatból sokat. Meg vettem 2 kasztni darabkát is, amit tuti cserélnem kell majd lakatoláskor. Amíg vártam a többiekre, kicseréltem a szelepfedél tömítést, mert már kicsit eresztette az olajat (csesztem kicserélni odafelé a szereléskor).
Bontózástól elvették a kedvemet, így ott csak nézelődtem.
A hazaúton Zólyomnál elbúcsúztunk a többiektől, majd 40 km együtt haladás után Angival letértünk a Budapest felé tartó brigádtól Komárom irányába. A legrosszabb 150 km következett sötétben, kimerültem, egyedül.

Egyik faluban stop táblás elsőbbség adási kötelezettésgem volt, meg is álltam, 2-szer elnéztem mindkét irányba, majd átmentem az úton.
Angi: -hülye biciklis lámpanélkül jött
Én: - milyen biciklis?
Angi: -2 méterre mentél el tőle, jött keresztbe.
Hát nekem eléggé kimaradt az illettő. Utána abban a faluban még volt pár görkoris, biciklis akik az út közepén kivilágítás nélkül közlekedtek este 9-kor. I love it.

Hip-hop a magyar határon voltunk, és már csak 50 km volt hátra. :) :)
Folyamatosan letekert ablakkal jöttem, hogy jöjjön az arcomba a hideg levegő, de még így is elég tompa voltam.
Angi: -láttad?
Én: -mit?
Angi: -ott állt egy őz a szemközti sávban
Én: -hát ez is kimaradt
Monjduk seggel felénk a túlsó padkán volt, de azért látni kellett volna.

Szerencsére gond nélkül hazaértünk fél 11-re. Ki se pakoltam teljesen, mentem aludni, mert 3 kor kelnem kellett munka miatt. 10 óra munka közben kiszámoltam, hogy az elmúlt 6 éjszaka alatt kb 25 órát aludtam összesen, ami elég szar átlagot ad ki :)
Délután kipakoltam teljesen a kocsiból, netezgettem,...de nem bírtam a seggemen ülni...muszáj volt menni valahova. Miután a röhögéstől könnyezve elolvastam Csajos blogját, 8-kor kocsiba pattantam és irány Balatonkenese, ahol a veszprémi barátaim vártak már a frissen elkészült spagettivel (ami kifejezetten jól esett, mivel szerda óta nem ettem rendes főtt ételt).


Tegnap előtt észrevettem, hogy a töltés jelző nem jelez gyújtás ráadáskor. Elég hamar meg is lett a hiba, a feszültségszabályzó csavarjai valahol elhagyódtak, és csak úgy lógott a levegőben. Pótoltam, most jó.


Összegzés:
Az eddigi legjobb polskis túrám volt ez. Nem is feltétlen a találkozó programja miatt, hanem amit a magyar csapat, illetve a sors kihozott belőle (hamarosan elkészülnek Csajos bejegyzései a hátralévő napokból, akkor megtudjátok Ti is). A kocsiban is pozitívat csalódtam, a tervezett szerelésen kívűl csak a szelepfedéltömítés csere volt csak, de az is a hanyagságom miatt. A becsomagolt sok-sok alkatrészt ki se kellett bontanom. Illetve odafele Lódznál kezdődött egy jelenség, ami abból áll, hogy néha egyesben és kettesben klattyogó hangot ad a váltó. Azóta megtettem kb 1800 km-t különösebb probléma nélkül. De majd azért utána járok a dolognak.
Köszönöm mindenkinek aki itthon izgult és drukkolt értünk, illetve a csapatnak az alaphangulatot meg minden mást.

Jövőre ugyanígy???

Kommentek

Horváth András

Nem értem, mit menõzöl iten ezzel a lengyel vacakolással, már lerágott csont az egész történet, vegyél vissza, ok???> ;) :D :) :c)

Amúgy természetesen riszpekt neked meg a' autónak is, még mindig nem semmi teljesítmény. Annyira jókat mondotok az egész túráról, hogy szerintem jövõre még többen mennek majd, mint idén. Bár ez a 9 autó elsõ nekifutásra sem piskóta, az tuti!

VadMacs

Megfelelõ (anyagi) feltételek esetére elgondolkodtam pár hete egy ilyen úton, de ahogy felelevenítetted a dolgokat... :)
Bakker az nekem még Nyuszyékhoz képest is 2x150Km, tényleg fittnek kell lenni (meg nem árt egy éber utastárs) hogy baj ne legyen. :(

Dömi

Horváth András #37688:
Tán Te voltál az utolsó polskis, akivel átlag emberként találkoztam :) Azóta már lengyeltmegjártpókosember vagyok. :)

VadMacs #37705:
Nekem Zólyom felé menni kb 100 km kerülõ volt, igazából egyenesen északnak lett volna optimális, de inkább tartottam a csapattal.
Neked is Brno felé 880 km-t ír a Google maps, úgyhogy annyira nem voltál sokkal messzebb, mint a többiek :)

Marczin Róbert

Igazából azon agyalok, amirõl beszéltünk is már, hogy akár találkozó nélkül is elindulhatunk egyszer-egyszer ide-oda. ;)

Dömi

Marczin Róbert #37724:
nem túl nyomós érv :P :P :P

Bár akkor csinálhatunk olyat, hogy vasárnap 12-kor minitali a Vatikánban :)

Marczin Róbert

Dömi #37734:
Remélem nem indultál el!
Csak mert én most olvasta, ezt a felhívást, és már 12:35 van nálam. :( Így tuti nem érek oda. :( :)

Dömi

Hulye szemet. Itt nincsenek ekezetek, ezert csak igy tudok irni!

Amugy hazudsz, mert csak 12:34:52 volt, és -34 perc elegnek kell lennie odaig :)

Marczin Róbert

Dömi #37743:
Persze... meg nincsen VÁLASZ ERRE funkció sem... :D :D :D :D :D

Törölt felhasználó

Hát azért elrötyögtem magam, amikor írod, hogy mennyit vihogtunk! :) És tényleg ropit ettünk meg tejkaramellát egy egész álló nap! :)

Tényleg életem talija volt, akárhogy is ragozom, ez az igazság!!! :)

Mé ment el a kedved a bontózástól??? :((((((((( :P

Dömi

Marczin Róbert #37767:
szegénység van :) :) :) :)

csajos #37769:
/1 De milyen jó is volt az...csak nem lehetett abbahagyni :)
/2 LEgközelebb próbáljuk überelni :)
/3 Hát a rendõr bátik miatt :(:(:(:(

Törölt felhasználó

Dömi #37783:

2/Ha lehet egyáltalán überelni?!!! :)

3/ tudom ám, csak gondoltam felelevenítem benned egy kicsit a történetet!!! :)

Dömi

csajos #37786:
/2 megpróbálhatjuk :) :)
/3 azt hittem a platinaság miatt :P De akkor meg Te BUZI!!!

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!