2010.09.08. Szerda

2010. augusztus.
Kocsival napi 40 km, nyaraló-munkahely-nyaraló
Baj nincs, kisebb állítgatások szükségesek csak.
Utolsó héten néha alapjáraton virít a töltésjelző, de egy kis motorforgatás után alapjáraton is jó.
Ajtó nyitás nem működik, elefántfül által jutok be mindig.
Egyszer Zircen mögém jött egy rendőr, villantott, megálltam. Rám szólt, hogy tilosban állok, majd bement a boltba. Kapja be.
Egyszer Veszprémben sötét, aszfaltos egysávos erdei úton jött szembe egy autó refivel. Villantok, nem veszi le. Felkapcsolom én is fixre. Félrehúzódik. Elhaladva látom, hogy rendőr autó. Így kell levillogni. Azért gyorsan elmentem onnan.

Hétvégén irány haza, Zirc után töltés megszűnt. Gyors ellenőrzés: ékszíj, kábelek rendben. Sietősre vettem a figurát. Kocsi 95ig zörög mint az állat, de utána megszűnik a zörgés, és elkezd húzni, mintha turbós lenne.

Hétvégén generátor csere. Gyorsan ment, zörgés is elmúlt, töltés is lett.
Cseh túrára való felkészülésként összekészítettem a szervíz csomagot.

A következő héten néha bizonyos fordulaton zörgött a csigaház, de csak gyorsításkor. Kicsit meg volt repedve az első burkolat. Pénteken, az indulás napján elhallgatott. juhé.

2 óra után kilőttem a cégtől, haladtam Győrbe, Pápa felé. Félúton nagyon hangos lett a kocsi, megálltam, lógott a csigaház. Meghúztam a pár csavart, akkor jobb lett.

Fél 4-re hazaérte, kipakolás, bepakolás, indulás a találkozó pontra.
Nyuszy 2-szer megkérdezte: "Ne menjünk Suzukival?"
"áá, jó lesz ez"

Késve, 5 körül indulás. Szépen haladás 3 autóval a szlovák-cseh határig, majd találkozás Piszkor Petivel.
Szelepfedél tömítés csere. JAJ-JAJ

Indulás. Pár km után erős benzinszag nyomja el az olajszagot. JAJ-JAJ. Félreállás. visszafólyó cső visszanyomása a karbiba. Haladás, továbbra is beszélgetésre alkalmatlan zajban.

Egyszer csak egy halk fémes hang. Majd egy durvább, és a zörgés szinte megszűnt. JAJ-JAJ.
Pont jött egy pihenő, félregurulás. Alsó U- alakú lemez már elveszett. Innen benyúlva kiszedtem egy ventilátor darabot. JAJ-JAJ.
126fan is ki állt. Hollo és Piszkor Peti ment tovább.
Az előzmények tudatában persze volt nálam komplett csigaház, ventilátorral.
Csere kisebb szívásokkal 3 óra alatt lámpafényben.

Haladás tovább, már csendben. Egyszer ismét fémes koppanás. JAJ-JAJ.
Találkozó a másik két autóval. Olajbeöntő sapka elveszett. JAJ-JAJ
Rongy, erős zacskó és gyorskötöző segítségével pótolva.

Haladás tovább, egyszercsak dugó. JAJ-JAJ.
Aztán megindul a sor, kiégett magyar kamionpótkocsi miatt volt a torlódás. JAJ-JAJ.

Haladás tovább, hajnali 3 körül érkezés a kempingbe, utolsó 10 km ködös, esős, felfestés nélküli út. Élmény.

Kevés alvás, felsorakozás, cseh-teszt oldás, olajbeöntő sapka kapás, vonulás, vár nézés, Piszkor Peti kuplungelégetés. JAJ-JAJ.
Pihenő alatt belső, alsó kipufogó rögzítő csavar pótlás a kocsimban. JAJ-JAJ
Oldalemelés, kóla spriccelés fecskendővel, elindulás, haladás.

Peti rossz irányba megy, megáll, megtaláljuk. OK, mehetünk. Fordulás közben az útszakasz egyetlen keskeny padkás részén a  környék egyetlen tisztességes trágya kupacába tolat. Kicsit fel is feküdt az autó. JAJ-JAJ
Miután abba hagytuk a röhögést, kihúztuk, és haladtunk tovább.

Irány Cista, Patrik, Michael, Petr, Hanka, Nyuszy, Dömi ebéd.
Petr ad kuplungot, többiek kempingben szerelés
Ebéd után másik vár rom látogatás, majd vissza a kempingbe.

Este eredmény hirdetés, Piszkor Peti, Hollo nyer.
Majd nyárson sütés, sörözés, pálinkázás, alvás.

Másnap 9-kor indulás, Lány kihagyás, Prága meglátogatás.
Éles kanyarban kerék beleérés az ívbe, JAJ-JAJ. Parkoláskor igazítás.

Prága elhagyás, gond nélkül jövés. Közben Mustang által előzés jobbról kétszázzal. Beszarás.

8 körül magyar határ átlépés. Műszerfal világítás eltűnés. JAJ-JAJ.
Világítás van, haladás tovább.

Fél-9kor érkezés haza. Kávéztatás, pakolás, indulás Suzukival Veszprémbe. Csendes, van benne fűtés, fura.



Ennyi volt a mese. Tudtam, hogy szét fog esni a turbinalapát, de reméltem, hogy kibírja odáig. Hát nem bírta, de még így is megérte elindulni erre a túrára. A 3 órás szerelést feledtették az élmények.
Egyébként az elmúlt egy évben, beleértve a lengyel túrát is, nem jött ki ennyi hiba a kocsin, úgyhogy kicsit meg is lepett ez-az.

Kocsit most már tényleg szétszedem. Őszi talin nem akarom újra ezt játszani :)

Csapatnak köszönöm a folyamatos segítséget, várakozást!

szelepfedél tömítés csere ez maradt ez maradt gas horse Always Coca-Cola Colával nagy szarba juthatsz:) kuplung csere BEK-en a csapat Péter a felbújtó Prágában Győr:)

Kommentek

CsuTee

Ez jó kis összeállítás lett :) Nem semmi túra, tele élménnyel :)

VadMacs

Hú de jó hogy nincs turbinánk a vizipókokon. Legalább nem tud út közben szétszakadni (a hûtéssel meg mostanra sikerült összehaverkodni, néhány k*rvaanyázást követõen)... :)

Mindenesetre könnyek szöknek a szömömbe' az ilyen beszámolók olvasásakor. Azok a régi szép idõk, amikor még nekem is (talin) meg-meghibásodó pókom volt, a léges mellett soha nem unatkoztam... :)
Fehér gépen Isten tudja mikor kellett megszakító hézagot, gyújtásszöget, szelephézagot állítani. Olajat cserélek, megy, de néha úgy érzem túlzásba vittük a dolgot. Ahogy kiismerem és/vagy korrigálom a típus hibáit Csanak segítségével, dög unalom lesz (hiba nélkül) az egész... :)

Azért drakulálunk a brancsnak. Majd pár év múlva mink is visszatérünk a bulizós nagyot vándorlós osztagba. Egyik vágyam, hogy eljussunk egyedül vagy egy 126 -os csapattal Erdélybe, de lengyel túra is kötelezõ lesz a gépeknek. 8)

Laceeee

VadMacs #47240:
Mi ezt nem érthetjük a megbízhatatlan, szar léghûtéses autóinkkal ;)

Dömi

VadMacs #47240:
éljen a BIS!

KG

VadMacs #47240:
Dömi "unalmas" blogja után felüdítõ egy ilyen érdekes és izgalmas témáról olvasni a hozzászólásodban. Egyre jobban tetszenek a bis-ek, és öröm, hogy ilyen pozitív véleményeket lehet róluk találni. Hihetetlen, hogy nincs velük szinte semmi probléma, és élményszámba megy az összes eltöltött perc. Majdnem olyanok, mint egy jó barátnõ, csak kevésbé szõrösek, és lényegesen szebbek. Kezdem érteni mostmár a BISzexuális fogalmat is. Minden porcikám remeg, ha meglátok egy ilyen gépcsodát, és nem tudok úgy elmenni mellette, hogy meg ne simogassam dús erektálás közben. A múltkor beleültem egybe, és maga volt a kéjmámor, a kormány érintésétõl megindult a nyáltermelésem, a váltógomb pedig izzott a forró tenyeremtõl. Mindenekfeletti érzés volt, és pár perc múlva a spontán ejakulációtól ziháltan görnyedt izzadt testem a gyári szövetes ajtókárpitnak. Akkor jött a második orgazmus, és valahol a negyedik után jutottam eszméletemhez, és rácsodálkoztam a világra, mint egy újszülött, akinek épp a köldözsinórját vágják el. Fantasztikus élmény volt. Az alsónemûm állapotából pedig megértettem, hogy nem is a szuperkonstrukciós überprecíz motor hûtési elve miatt hívják vizesnek a magyar kispolskis szlengben ezt a modellt... De hirtelen szégyellem is magam éppen, hogy a kispolskit egy bekezdésben említem e szuperszónikus négykerekûvel, hiszen a polski fiat márka eltörpül, és nem is létezik-e remekmû mellett, mivel ez egy Fiat 126-os, és csak a tudatlan ateisták illetik a polski (direkt kisbetûvel irandó) gúnynévvel.
Jómagam nemrég beszélgettem egy pappal, aki szintén már ült ilyen "vizes" jószágban, és mondta, hogy õ már nem hisz Istenben sem, csak a BIS-ekhez imádkozik napi tizenkétszer, és megy gyónni, ha ránéz bármely más típusú autóra. Jelenleg támogatókat keresünk egy BIS templom építéséhez, melyet Nagykanizsán szeretnénk felhúzni, hogy végre az Õt megilletõ módon üdvözítsük a Fiat 126 BIS típust.
Remélem Ti is eljöttök egyszer, és feláldozzátok magatokat e végletekig imádnivaló, tökéletes csoda oltárán.
BISten áldjon Titeket!

Marczin Róbert

KG #47249:
B@szod!!!
Te nagyon készen vagy!!!
: o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o)

Laceeee

KG #47249:
Taníts mester! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Siffi

KG #47249:
:D :D :D :D Ez nagyon adta most... : o)

KeMa

KG #47249: ázeeeeeeeeeg :D :D :D :D :D Mit szedtél? :D

Egér

KG #47249:
Huhuhuhúúúúúú :D :D :D

Soma22

VadMacs #47240:
Az megvan, hogy felébõl, ha nem negyedébõl, mint amennyiért Te megcsináltad a megBISható motorodat teljesre generálozok egy légest?

Az megvan, hogy amikor még légesed volt mennyire "sötét" voltál bármihez is?

Ugyanennyi munkából és pénzbõl nem két szar BIS-ed lenne, hanem egy gyönyörû, tisztességes légesed, ami kimegy csehországba és vissza, és elmegy évi 40ezer km-t...

Plósz Gyula

Soma22 #47258:
:)

CsuTee

KG #47249:
Álllat!!! : o) : o) Most akkor mit csináljak? :c)

VadMacs

CsuTee #47262:
gyújtsd fel az autódat, bontóba ne is próbáld tolni, hidd el nem éri meg ezért fáradni. :)

Ja, és a munkahelyednél messzebbre ne is menj, mert tuti nem érsz vele haza. Még a héten vegyél egy légest, és üvöltsd teli torokból hogy iggeeeeen, végre... :)

Ha nem ezt teszed, hidd el jó nagy marharépa vagy. Szakértõink csak nem tévednek. :D

Laceeee

VadMacs #47264:
Te vagy mindig megsértõdve, hogy mindenki beszól a BIS miatt. Nézd már meg a nagyképû, lenézõ hozzászólásaidat és rájössz, hogy miért is van ez ;) Érdekes, hogy más BISzexuálisokkal mint CsuTee, rasztabandi, Csanak (ameddig volt neki) és még jónéhány emberrel senki nem vitatkozik ezen a témán csak veled. Nem lehetséges, hogy veled van a probléma? ;) Itt van jópár ember aki léghûtéses autóból legalább olyan megbízható autót épített ha nem megbízhatóbbat mint a te BIStened.
Ebben a részben viszont Somának kell igazat adnom, hogy amikor neked léges autód volt akkor hozzáértést tekintõen egy evolúciós zsákutca voltál.
Az elsõ hozzászólásodva reagálva:
"Hú de jó hogy nincs turbinánk a vizipókokon. Legalább nem tud út közben szétszakadni"
De neked van vízpumpád ami ugyanúgy tönkremehet mint a ventilátor csak egy különbség van a kettõ között: Ameddig ventilátort vagy csigaházat jó esetben 40km-es körzetben valahol BISTos találsz, addig vízpumpát nem feltétlenül.
Ha elfogadsz egy tanácsot: Járj konditerembe ;) Ugyanis a kis péniszt inkább nagy BISepsszel pótold mint nagy szájjal ;)

Dömi

VadMacs #47264:
alapvetõ probléma, hogy a hozzászólásodban 3 szó kivételével a bist istenited. Írj inkább egy postot a saját blogodba.

KG

VadMacs #47264:
Igaza van Laceeeenak, látom sikerült megint megsértõdnöd, hogy mi milyen gyilkosok vagyunk a szeretett típusoddal kapcsolatban. :)
Én is elmondanám Neked, hogy továbbra sem a BIS-ekkel van a bajunk, rajtad kívül az összes vizes tulaja látja ezt. Inkább azt furcsálljuk, hogy Dömi írt egy kurvajó blogot arról, hogy hogyan abszolválták a rengeteg kilométerrel járó kihívást, amiért iszonyat becsüljük õket, és Te viszont ismét azt szûrted le a dologból, hogy a BIS milyen jó, és a léges mekkora egy fos. Hogy jön ez ide, és miért kell minden elhangzott/leírt kijelentésednek azt tartalmaznia, hogy a BIS a király? Ezt már felvetettük régebben is, de nem sok változott azóta, akkor viszont fogadd el, hogy szállóige lesz ezekbõl a dolgokból!
Én sem verem a falhoz a nyálamat, mert kilencszázasom van, pedig némi alapom lehetne rá, mert lényegesen megbízhatóbb, tartósabb és szerelhetõbb egy kéthengeres motornál. És akkor mi van? Most minden blogbejegyzéshez (Robié, Bazé kivétel) írjam be, hogy "építsé kileccászast, me csak akkó leszel raj"? Ez egy baromság. Ugyanúgy szeretem a kéthengeres póckikat, mint a saját szaromat, és nem nézek le másokat, mert olyannal közlekedik, hiszen tudom, hogy ugyanúgy egy életérzés, és ugyanúgy megbízhatóvá lehet õket varázsolni, és ugyanúgy vágyok rá, hogy kéthengeresem is legyen. Lehet ha Rékának, vagy Fateromnak nem lenne, akkor már rég ott állna a parkolóban a sajátom.
De ha ilyen dolgokkal akarsz arcoskodni, akkor miért nem veszel egyet a legmegbízhatóbb autótípusok közül, mert elárulom Neked, hogy valószínûleg nem a BIS lesz a megbízhatósági hierarchia csúcsán.
Elhisszük, hogy szereted a saját vasadat, mint itt mindenki, de azért még nem kell a lenézés burkolt formáját választani, mert nem illik, néhány embernek rosszul eshet, és más unalmas is.
Ha ezt nem látod be, akkor ajánlom figyelmedbe az elõzõ hozzászólásom néhány utolsó sorát. Ha tégla kell, szólj, tudok olcsón! :)

KG

Dömi #47268:
Tõled pedig elnézést, hogy szétoffoljuk a blogodat mi "vizesek". :)

Dömi

KG #47270:
áá semmi gáz. Azt hittem jót írtam, de inkább tagadtam volna le a hibákat...

Plósz Gyula

Dömi #47271:
gondolom már nézed a használtauton a biseket :D :D :D

Marczin Róbert

Dömi #47271:
Jót? Egy levegõsrõl? Mennnnnyé mááááá! ;)
Amúgy ha még nem tettem volna, gratula a túrához, kicsit fáj a szívem miatta. :( Talán legközelebb jobban össze tudom hangolni a szabadidõmet.

Dömi

Plósz Gyula #47272:
jaja
http://www.hasznaltauto.hu/auto/polski_fiat/126/polski_fiat_126-4134285

Marczin Róbert #47273:
lesz még ilyen :)

Dömi

Raktam fel képeket, azoknak, akiket érdekel.

VadMacs

Laceeee #47266:
ittál megint? :)

obrotka gyula

Vadmacs JAJ-JAJ!!

Dömi #47275:
Ez konkrétan mocsok jól néz ki.

Egér

Dömi #47275:
obrotka gyula #47283:
Ha most vennék Póckit, szerintem ezzel kezdenék.

obrotka gyula

Egér #47285:
Ha nem vadásznék valami extrább évjáratra, akkor én is mennék Tapolcára. Döminél aludnék és õ hozná a piát is. :) :) :)

Marczin Róbert

obrotka gyula #47286:
Ha én is mennék veled, õ hozná a pin@t is. Nem, én nem érném be az övével, amit neked szokott odatartani, én nem vagyok sem Homo, sem BISexuális, én egy egyszerû Hetero vagyok. ;)
:D > ;) :D

Laceeee

VadMacs #47281:
Persze, reggel háromnegyed 8-kor már hullarészeg vagyok ;) Ez alap. A szesztõl legalább nem büdös a szám :)

Egér

Marczin Róbert #47288:
obrotka gyula #47286:
3 hét és mindahányan megyünk Tapolcára :) :) :)

KeMa

Laceeee #47266: Ez nagyon korrekt volt.

Dömi

Egér #47290:
ennyi!


Marczin Róbert #47288:
a találkozó önellátó lesz, minden tekintetben :P
És az "önellátó" nem azt jelenti, hogy Önt látja el mindenki :P

GABI703

Maximális rispekt :D , nem semmi lehet egy ilyen túra. :D :D
Nagyon szép helyeken jártatok. egyszer remélem én is kijutok egy ilyen talira. :D

Siffi

obrotka gyula #47286:
Egér #47285:
obrotka gyula #47283:
Ma néztem meg ezt az autót Tapolcán. Mivel kersem az új autómat. A képek azért eléggé pozitív irányban csalnak. Bal elsõ dob kezd átrohadni, a jobboldali szõnyeg alatt a filcek nedvesek voltak és állt egy kis víz a padlón is. A 2 elsõ sárvédõ újrafújva, a szín az ok, de elég porosan fújták. Homloklemez alja és küszöbök vastagon újrafújva, a gyanús részek fekete alvázvédõvel lekenve. Hogy végre jót is mondjak, a motortér valóban szép élõben is, és vannak az autónak bizonyos részletei, amik kibaszott szépek, de az összekép sajnos mégsem az igazi :( . Szép, szép, de nem az uhh! kategória, meg nem enyni pénzért :) A tulaj pedig sokszor kerül ellentmondásba magával. Állítja, hogy havi 100 km-t mennek vele a 2,5 kmre lévõ Tescoba bevásárolni, utána meg a fogysztásnál ezt mondta: "4,5 liter, mivel csak hosszú távon használom." Érdekes :)

Siffi

Siffi #47309:
Ja és elsõ és hátsó szélvédõkoszorúnál is gitt és újrafújás.

obrotka gyula

Siffi #47309:
Akkor most mégsem eladó a kisautód?
Pedig szurkoltam neked, meg azt is hittem, hogy jó ez a kocsi.

Siffi

obrotka gyula #47333:
Köszönöm :)
De eladó. Következõ hónapban lejár a mûszakija és én már nem szeretnék költeni rá, mivel régóta tervezem, hogy lecserélem egy eredetibbre. Meg többet is kell költeni rá, mint amit szerintem érdemes erre az autóra.
A helyzet úgy néz ki, lehtséges, hogy polski nélkül leszek egy ideig. Nehéz lesz, de nem kapkodom el a vásárlást. Nézelõdök, kresgélek. Kivárom a legjobb vételt.

obrotka gyula

Siffi #47337:
Akkor megnyugodtam. :)
Elõször,amikor felraktad a hirdetésedet, azt hittem feladod a polskizást.

Sok sikert akkor hozzá! Ha esetleg Pesten lenne egy kiszemelt darab akkor szívesen megnézem.

Horváth András

Nabakker mik vannak itt! Blogon vigyorogtam. Jók a tõmondatok is, csak legyenek jó tövek. :) :) :)
Épp azon gondolkodtam, hogy hányadik talin vettél részt most azon kijelentés óta, miszerint szétszeded a kocsit és felújítod. Pontosan nem tudom, mikor volt, de azóta belement annyi km, mint másnak 2 év alatt sem... ;) :)

VadMacs #47240:
Hát barátom, egy ilyen hsz után nem tudom miért lepõdsz meg bármin is.:(
Elõbb olvastam a te blogodat, és nem tudtam, mi az a nagy felfordulás. De most már látom, honnan indult a lavina...:(

obrotka gyula #47346:
1/ Emlékeztek, mit írott anno a jó öreg Rasztabandi a Csvejegõbe? Pont azt, amit most Stiffi tervez. Annál jobban elkapta a Polski ékszíj, mintsem csak úgy a semmi közepén kiszálljon a bizniszbõl. :)

Dömi

Horváth András #47347:
hehe...hát jah...kicsit lassan indul be a folyamat.
De talán mostmár nincs visszaút:
http://picasaweb.google.hu/gy.valastyan/Felujitas#

Laceeee

Dömi #47351:
szerintem vágjátok le róla a küszöböt és a sárvédõket és akkor tuti nem lesz visszaút :) :)

Siffi

obrotka gyula #47346:
Köszi! Ha látok valamit Pesten, akkor beszélünk. :)
Gondoltam rá, hogy feladom a polskizást, de 2 napot nem ülök benne és minden bajom van. :P

KeMa

Dömi #47351: õszi talira elkészül? :)

Horváth András

Dömi #47351:
Izgalmas, mert fogalmam sincs, milyen anyagból hol és kicsoda fogja csinálni és fõleg milyen stílusúra és színûre. A rejtelmek mûsora ez kérem. :) Melyik számra lehet küldeni az sms-t? Szorítok értetek. :)

Dömi

Laceeee #47353:
hát jó :P

KeMa #47355:
egyikre biztos :P

Horváth András #47358:
hát ezekre a kérdésekre én sem tudom teljesen a válaszokat :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!