Lemaradásom pótlása - 2015/1

Az évet a pedálsorral való kűzdelemmel kezdtem. Volt egy léges és egy BIS-es pedálsorom is. Mindkettő részei szinterezve lettek, majd kiválaszottam azt, amelyik jobban elfér kormány kardántól. Beszereléskor jött a meglepetés: nem fér el a pedál tartó lemez a tűzfalon, mert túl magasan van a padlólemez becsatlakozási pontja. Feltételezem a lakatos így tudta csak összehozni a lemezek találkozási pontjait. Hát nem maradt más opció, csak a szépen felújított pedálsor megrövidítése.


Februárban szétbontottam a motort, hogy lássuk mit kell még a felújítás előtt megcsináltatni, vagy beszerezni. A motorban találtam még pár lapátot az utolsó találkozón szétesett ventillátorból :)  
Kellett egy felújított hengerfej, és több tőcsavar menete is részben vagy egészben hiányzott a blokkból (köztük egyik a dugattyú-hengerfej csavaré ;) . Az ÚJ fő darabok szerencsére már évekkel ezelőtt beszerzésre kerültek, és lezsírozva várták a felújítást (főtengely, dugattyú, vezérműtengely, új marelli generátor, vezérműfedél, gyújtáselosztó, stb). Otthon kerestem egy másik szelephimba állórészt, mert repedt volt az eddig használt.
A blokkot apum és kapcsolatai révén csináltattam meg.
Egy szép májusi hétvégén érkeztek Gyuláék, Szudasék, Andreiék, és Cincinék, hogy összefűzésre kerüljön a blokk. (Andrei pedig az elektronikával foglalkozott). A segítségükért ismét, ezúton is köszönet!
Természetesen itt is lett egy kis slamasztika, mert a kuplung felöli főtengelycsapágy alsó két csavarjának menete - a meghúzási nyomaték betartása ellenére- kiszakadt a blokkból. Találtam egy készséges mestert, aki a jól becsomagolt tiszta és összefűzött blokkon  bevállalta a menetjavítást.

Ezt követően a burkolatokat elindítottam a szokásos szórás-szinter körútra. Júniusra készült el minden.

A hengerfejjel volt egy kis tortúra. Egyik kollégám felajánlotta, hogy segít a lerakódott mocsok feloldásában... persze a segítés kellő képpen elhúzódott. Ezt követően ajánlottak egy üveggöngyözőt, hogy ő még szebb eredmény elérésében közrejátszhat. Ebben a formában került a hengerfejes műhelyhez a munkadarab. Nem sokára jött is a hívás, hogy szép ez a hengerfej, de ő így nem vállal garanciát a munkára, mert már járt úgy, hogy a résekben megrakadt szóróanyag később az égéstérbe jutott, és kopogással jelezte jelenlétét. :)
Hát szereztem is egy klubtársunktól másik hengerfejet, mind a ketten láttuk a hengerfejet...csak nem néztük eléggé. De szerencsére a műhely ismét szólt, hogy ez se lesz annyira jó munkadarab, mert olyan szintén félre van síkolva, hogy az egyik oldalán már nincs meg a lyukas csavar nútja. :) Klubtársunkkal teljesen korrekt módon tudtunk rendezni a dolgot. Ismét köszönet!
Ismét szereztem egy hengerfejet, így pikk-pakk augusztus elejére lett egy felújított hengerfejem :)

Miután minden cucc összegyűlt, augusztus végén- szeptember közepén összeállt a motor. Azért itt volt egy-két apró szívás, például a ventillátor beállításával.
2015. Pedálsor - 1 cm a távolság 2015. Szelephimba 2015. Emlékek Csehországból :) 2015. Pucolva 2015. Pucolva 2015. Összerakási csatatér 2015. Profi gyűrűösszehúzó - profi segítséggel :) 2015. Termosztátház - csavarozva 2015. Hengerfej 2015. vezérlés 2015. 2015. ez a legalja. 2015. szinte kész 2015. Kuplungos. 2015. 2015. 2015. Azt hittem, ez elég lesz a kocsi összerakásához 2015. homokszórás után 2015. Szinter

Kommentek

uz011

A homokszórást-, szinterezést hol csináltattad?

Dömi

Veszprémben mind a kettőt.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!