Nyaralás + Műszaki vizsga

halllo!

Idei nyaralásom Lengyelországban telt. Kifelé elindultam (suzukival) reggel 6-kor, majd 8 óra és 500 km múlva, pihenők nélkül "Érkezés a köztes célponthoz". Autópályákat nem használtam, mert 50 km szlovák, és 150 km cseh autópályáért nem fizetek 6000 Ft-ot, inkább főutaztam.
Köztes célpontnál (Wałbrzych) sütögetés, evés-ivás után indulás tovább, 240 km volt még hátra Poznanig.
A hét gyorsan elment, voltam pár bolond embernél. PL nála: http://www.kopras.eu/ , több kép itt: http://www.klasyczny.com/kopras/
Érdemes megnézni, nagyon durva gyűjteményt szedett össze a Kopras bá'. És emelette normális, közvetlen, és nem nagyképű maradt. Voltam 1-2 autósboltban is, de nincs túl nagy polski kánaán már ott sem.

Pénteken irány Torun. Kb 10 autós konvojjal vonult a 126p Poznan klub. A talin kb 200 autó volt, és sok ismerős arc. A program nem nyújtott sok izgalmat, ezért nem is tartottunk végig a tömeggel.
Szombat este 8-kor indultam haza, mivel másnap 13 órakor esküvőre voltam hivatalos Veszprémben. Először kb 300 km-t mentem főutakon (szerencsére este 11-től 60 km/h a megengedett sebesség lak. ter-en) Wroclawig. Éjfél után felvettem ott két utast, majd irány Budapest. (kb 600km) 150 km autópályázás Lengyelországban, majd az öreg GPS miatt kis keveredés (GPS által nem ismert rövid autópálya szakaszra akartam rátérni, de nem ment elsőre). Utána Csehországon át Zsolna, Martin, Besztercebánya és Zólyom érintésével értem 9 órára Budapestre. Utasaim nagyon jó társaságot nyújtottak, aludtak szinte végig. Kiraktam az utasokat, majd irány Veszprém. 11 órakor, 1000 km megtétele után érkeztem meg.
40 perc alvás után irány az esküvő, és a lagzi. Nagyon friss voltam 38 óra ébrenlét után :) )
Útvonal: KLIKK

Műszaki vizsga:
Szeptember 1-ig volt érvényes vizsga az autón. Múlt hét elején elvittem egy szervízbe az autót, hogy egy gyors vizsgálaton essen át. (ide hordtem anno zöldkártyáztatni a polskit is).
Szerencsére a fék és lengéscsillapító mérés eredménye megfelelő volt, (bár az első lengéscsillapítók fáradnak már nagyon), és egyéb kivetnivalót sem talált a szerelő. 
Az átvizsgálás előtti napon fura hangot lehetett hallani bizonyos fordulaton. Aknából megnéztem, és megint (1 év után) eltörött a motorhoz közeli kipufogó tartó lemezke. Az eddigi szerelő nem ért rá, úgyhogy egy másik műhelybe mentem. 10 perc alatt meghegesztették a bajt.
Egy kőfelveredős volt a szélvédőn, amely állítólag még nem lett volna probléma műszakin, de azért tegnap délután megcsináltattam az OBI parkolóban.
Ma reggel vittem az autót a szervízbe. Kicserélték a váltóolajat (187.956 km), beállították a fényszórót, és elvitték vizsgára .
Délután mehettem is érte. Problémamentes volt a vizsga.

Még lesz egy köröm az okmányirodában, mert környezetvédelmi átsorolás következik. (piros helyett kék matricás lesz).

Örülök, hogy "ennyivel" megúsztam a történetet, kicsit rosszabbra számítottam. Persze azért majd 1-2 beruházást el kell követnem.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!