2007.12.06. Csütörtök

Elmúlt hetekben néha le-lemerült az akksi, dehát hideg volt, meg valamikor egy hétig nem használtam a gépjárművem. Dehát Bekő Tóni mindig megoldja a bajt.

Ma Veszprémből jöttem Győrbe. Háát a Kárdártai körforgalmat szokásos tempóban nem tudtam abszolválni, mert egy busz bejött a képbe, minek hatására fékeznem kellett, meg persze kanyarodni is. Hát kicsit fagyott volt az út, úgyhogy a fékezés és kanyarodási szándék ellenére a gépjármű sebessége kismértékben csökkent csak, valamint egyenes vonalú mozgását folytatta a szalagkorlát felé. Aztán végülis sikerült akaratomat érvényesíteni.
A továbbiakban mérsékelt sebességgel közeledtem minden útkanyarulathoz.

Cseszneki szerpentinen gyanús illatanyagok kerültek az utastérbe. Olyan beállt fék illat volt, de azt a gyanút elvetettem, mivel nem sokat használtam a fékberendezést. A parkolót kihasználva ellenőriztem a motor állapotát, mely során nem tapasztaltam semmi különöset, úgyhogy tovább folytattam utamat. Valószínűsíthető, hogy egy előttem haladó autó okozta ezt az érdekes illatot.

Veszprémvarsány belterületén 50 km/h-val közlekedtem, mikor egy terepjáró utánfutóstól leelőzött, bár kicsit a utánfutóról megfeletkezett, így kicsit korábban kezdett visszatérni a sávomban. Lakott területen kívűl már nem volt olyan ügyes úgyhogy kénytelen voltam 110-zel visszaelőzni, hogy utánna a következő faluban megtanítsam 50-nel közlekedni. Sikerült :)
Menetközben kedves utasomat, Timit felvilágosítottam a motor működéséről, amit sikeresen megértett. Legalábbis okosan bologatott.
Timi a körforgalom óta minden nagyobb kanyar előtt figyelmeztetett a "megváltozott útviszonyok"-ra. (Nem csoda hiszen áprilisban Ő ült mellettem a nagycsúszásnál
Egyik ilyen kanyart direkt kicsit  később, ívet kihúzva vettem, mintha belemennék a szemközti árokba. Terepjáró persze villogtatott hátulról. :) De aztán lekanyarodott a főútról. Gyenge volt. :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!