2008.04.25. Péntek

Kissé megkésve én is beszámolok a Szegedi Találkozóról.
Pénteken Raszta összeszedett Veszprémben, majd Zozykkal találkoztunk Székesfehérváron. Várt ránk még kb 190 km, amit 1 pihenővel probléma nélkül teljesítettünk.
Cora parkolóban még csak 126fan volt, de nemsokára megérkeztek mások is. Elnéztünk a bontóba is, ahonnan egy akksi alá való műanyag tálcát szeretem 100 magyar Forintért.
Este fáradt testünket áztattuk a fürdőben, majd száraz beleinket áztattuk a szálláson :)

Szombaton én nem tartottam a csapattal. A Szegedtől 80-90 km-re fekvő Kondorosra autóztam, hogy meglátogassam papámat. Finom birkapörkölt elfogyasztása után indultam vissza a találkozóra. Szegeden Taky és Moha bá segítségével sikerült célnak kitűzni az éttermet, ahova menni kellett. Egyik kereszteződésben egy jófej polskis segítette balra nagyívben való kikanyarodásomat, így lett belőlem konvoj vezető. :)
Finom ebéd után napfürdőztünk a szállásnál, meg szurkoltunk a szerelőknek. Este belvárosi séta után fényt vittünk az éjszakába. Azt hiszem sikerült bebaszcsizni. :)

Vasárnap kissé fáradtan indultunk haza Zozykékkal. Az útvonalat kissé módosítottuk, bízva a jobb minőségű utakban. Többé-kevésbé be is jöttek a számításaink ezzel kapcsolatban. Székesfehérváron elbucsúztunk egymástól, majd részemről irány Veszprém. A Palotai úton kissé más hangja lett az autómnak, pont olyan, mintha el/le lenne törve a kipufogó. A helyszíni szemle megállapította, hogy szépen elrepedt a dob a belső felfogatás körül. Sokat nem zavart a történet, úgyhogy haladtam tovább.

Nagyon jó hétvégét tudhatok magam mögött, tekintve a talit, a programokat, a társaságot, a megvilágítást, a hiba nélküli kb 650km-t. Nagyon szép hely Szeged, szerintem még járok arra. Köszi mindenkinek mindent, különösen Ricsinek és Gabinak!

A törött dobbal kedden elgurultam a kipufogóshoz (aki pécsi tali előtt megcsinálta a tartókat, nem is rosszul). Szépen megvarta a repedést, Csütörtökön még vissza mentem, mert kissé még rossz hangja volt a történetnek. 2 cm repedést találtunk, hegesztés után újra régi volt a hanghatás. Egészen addig amíg el nem törött a belső leömlő a könyökkel való találkozásnál.
Ma itthon felszereltem egy gyári kipufogót, a sport kiput meg majd valamikor megcsináltatom.
Állítottam még kerékösszetartást, mert eléggé széttartottak már a kerekek.

Kommentek

Törölt felhasználó

Jó sokat szívsz azzal a kipuffal. Szerintem újra kéne gyártani, mert valahol feszül, vagy szarul van felfogatva és a rezonancia szétrepeszti az anyagot . :S

Horváth András

Nem is mondtad, hogy arrafele lakik a papád, jó messze vagytok egymástól.
Ilyet az én kipuffom is csinált, csak az gyári bis volt. :) Kétszer eltört, kétszer meghegesztettük, aztán egyik úton letört a dobnál mindkét csõ, és leesett az útra. :)
Remélem lesz még valamikor lehetõségem, hogy meglássam a FÉNYT az alagút végén. :D

Amúgy nagyon jó volt az odafele út veletek. :)

Dömi

Ez mostmár nem sokat szívás :)
Korábban volt nagyon szar (egri tali után), amikor csináltunk új tartó vasakat ezzel a faszival, akkor feszülés mentesen raktuk össze. Fél évig, 6000 km erejéig jó volt :)
Azt mondta a hapsi, hogy rakunk bele majd flexibilis csövet, oszt jó lesz! Majd ha egyszer eljutok hozzá, meg is ejtjük!

Dömi

Horváth András #17811:
"arra felé"...relatív :) Ennyi erõvel Gyõr is Veszprém felé van :) ez is 80 km.
Fény: nyári tali? :)

Horváth András

Dömi #17814:
1/ Jogos. A számadaton átsiklottam. :)
2/ Zsír!

Dömi

Horváth András #17816:
1 de ugy voltam vele, hogy ha már eljöttem 240 km-t, akkor elnézek oda is. Ópusztaszert meg már láttam korábban.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!