2007.06.08. Péntek

Ismét összefoglaló következik.
Múlt pénteken hazafelé beugrottam Báles -Micci- Tamáshoz,  vittem tőle Zozyknak laprugót, meg vettem magamnak egy tartalék trafót.
Szombaton elkezdett az önindítóm olyat játszani, hogy nem hagyja abba az indítást. Le is szereltem, majd akksiról kipróbálva kiderült, hogy szerencsére az önindító a hibás, nem a kocsim elektronikája. :)
Amíg javítás alatt van, felraktam egy másikat, de az meg eléggé halálán van. Ha teker, akkor is csak gyengén. Sebaj, legalább Áron edződik. :) Vettem egy behúzómágnest (meg akkor már bronzkeféket is), csak az a baj, hogy az önindító Győrben van, én és a mágnes pedig Veszprémben :)

Időközben szépen lassan minden alkatrész megjött, amit ki kell cserélni a műszakihoz. Ez így leírva nagyon egyszerűen hangzik, de nem volt az. Pl. első gumiütköző bak 2 hét alatt sem jött meg többszöri rendelésre sem, másik boltban 1 nap alatt megjönne, egy harmadikban pedig készleten volt. De pl. első fékcsőbiztosító lemez sehol sincs, úgyhogy marad a ladáénak átalakítása.


Tehát akkor vettem: 4 db fékdob, 4 pár fékpofa, 4 db hajlékony fékcső, 4 db réz fékcső, 2-2 db fékcső biztosító lemez, 2-2 db gumi ütközőbak, 2 db hátsó spirálrúgó felé való gumi, 2*4 db gumikarika a lengéscsillapítókhoz, 6 db gumikupak a kormányösszekötőrudakhoz, első lengőkarszilentek, csapszegszilentek, segédirányítókar

Szerdán elvittem a fékdobokat egy fényezőhöz, hogy adjunk már neki valami színt, de ő mondta hogy inkább menjek a közel porfestőüzembe, mert az jobb lesz.
Onnan homokszóróhoz küldtek, hogy kicsit érdesítessem meg a festendő felületet, meg a raktározás alatt keletkezett rozsdát szedessem le. A homokszórós egy motormániás öreg, eléggé be van lassulva. :) Van kb. 3-4 felújított motorja, valamelyik veterán vizsgás is.
Csütörtökön mentem értük 2-re, persze még hozzá se nyúlt. 3-kor már kész voltak, csak az ember nem volt sehol. Egy lakatosnál volt éppen, motorsárvédőt hegesztett :)
Visszavittem a cuccot a szinterezőkhöz,  péntekre kész is lett. Szép.

Röviden ennyi :)

Kommentek

VadMacs

Mikor lett átfestve zöldre az autód? :D

Dömi

VadMacs #4855:
aki nem jár találkozóra az nem tud ilyenekrõl... :)

VadMacs

Dömi #4856:
fasza... :D
Amúgy felétek milyen árakon vesztegetik a homokozást meg a porföstést? :P

Dömi

VadMacs #4857:
homok: 1500/4db
por: 2400/4db

hollo


Szép lett, és olcsón megúsztad!

Dömi

hollo #4869:
mások is ezt mondják :)

Subbass

télleg átfestetted az autód? zöldre? vagy csak most a fényképen látszik úgy?

Dömi

Subbass #4887:
ja, vízfestékkel, a fehér csíkot kikerülve :)

A fedett parkolóban csomagtartó fedél árnyékol, és a telefonom ennyire képes :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!