2007.07.04. Szerda

06.30 (szombat) - 07.04. (szerda)
Szombaton még mentem egy kört a veszprémi autósboltokban 1-2 alkatrész ügyében. Közben elment a töltésem. Nagy nehezen belegóztam az összes cuccomat a kocsiba (koleszból hazaköltözés rulez), majd töltés nélkül haza jöttem Győrbe.

Délután el4 körül kezdtem szétszedni az autó belsejét: kivettem az üléseket, szétbontottam a zenedobozt, kicseréltem a kormányt, a hátsó 3 ablakot, megszüntettem kb 5 méter felesleges kábelt :) . Este 10 körül még felbakoltam az autót, előkészülve ezzel a másnapi programhoz.

Vasárnap 9 körül kezdtem a bal első kerékcsapágy cseréjével majd a 4 db fékdob és 4 pár fékpofa eltávolításával folytattam a napot. A lengőkarokról eltávolítottam a fékcsöveket, a kézifék bowdenjét, a spirálrugókat, lekötöttem a lengéscsillapítókat, meg ha már ott jártam, eltávolítottam a "hóembereket" is.
5 órakor minitalit tartottunk a tesconál. Gondoltunk kirándulunk egyet Győr - Ravazd - Tényő - Méndőcsanak (dobos pizzéria) útvonalon. Sajnos útközben egy kanyarnál tisztázatlan körülmények között Szabolcs kocsija letért az útról, és fejtetőn landolt. Szerencsére kis horzsolásoktól eltekintve nem esett bajuk a bent lévőknek. Sokorópátkáról hamar sikerült keríteni egy traktorost (aki szerint "nem ez az első eset" :) ) aki kiszedte az árokból az autót. Igaz először a tetején akarta kihúzni, de talán azt nem kellett volna. Az autó önerőből ment haza. Ezután kis pizzázás után Nándy, Endre és én a garázsunkban folytattuk a programot. Evés közben irányítottak, hogyan szedjem szét az első futóművet. 11 körül távoztak, utána - a szomszédokra való tekintettel - már nem csináltam semmit.

Hétfőn 9 órakor a lengőkarok lecsiszolásával kezdtem, amivel egészen délig eljátszottam. Délután útra keltem venni még 2 db szilentet a laprugóba, mert a veszprémi boltban rossz méretűt adtak. Voltam Nándynál is. Présének segítségével kicserélte a csapszeg és laprugó szilenteket. Ezután vettem alvázvédőt, mellyel hazaérve lekezeltem a lengőkarokat.
Kenegetés után a lengőkarszilentek cseréje következett, majd levakartam a fékcsövek láthatórészeiről az alvázvédőt, valamint éjfél körül rögzítettem a hátsó fékcső T-eloszót.

Kedd reggel egy laprugó cserével kezdtem, majd az első futómű visszaépítésével folytattam a napi teendőket. Kicseréltem a lengéscsillapító gumikarikáit is.
Hátsó lengőkar összerakásakor derült ki, hogy rossz hajlékony fékcsővet kaptam. Áron elment venni másikat. Ezután összeállt a hátsó felfüggesztés.
Folytattuk a kormányösszekötő rudak gömbcsuklóinak porvédő gumijainak és a segédirányítókar cseréjével a szórakozást. Az egyik gömbcsukló cserés lett, amíg Áron ismételt beszerző körúton volt, kicseréltem a kipufogómat egy gyárira. Visszaérkezése után befejeztük a futómű összerakását. Amíg én lámpaburákat cseréltem, valamint dudát kötöttem be, húgom segítségével Áron légtelenítette a fékrendszert. 9 óra körül ismét a kerekein állt az autó.
Ekkor indultam el kalAndorhoz a város túloldalára, hogy kicseréljük a sárgapókja ajtajait az én autóméival. Az akkumáltorom egészen a közeli tescoig bírta erővel a töltésmentességet (előtte már hazajöttem vele Veszprémből). Telefonáltam Áronnak, hogy akkor legyenszíves akksi cserére oda fáradni. Közben kicseréltem a gyújtáskábelemet egy másikra, mert áthúzott a bentlévő. Akksicsere után Áron kocsija tolásra sem indult, de egy golfos csávó segítségének hála beröffent.
Ma esti adásunk még nem ér véget, mert kiderült, hogy a hely, ahol az Andorkocsi tárolva van, be van zárva. A kulcsa meg nem volt a "szokott helyen". Itt kezdett érdekes lenni a történet, mert elvileg szerda reggel 8-ra kellett volna vinnem az autót a műszaki állomásra. Andorral megbeszéltem, hogy reggel 7re oda megyek, és az ottani emberrel meg lesz beszélve, hogy én ajtót cseréltek.
Éjjel még játszottam a kontakthibákkal a hátsó lámpatesteknél, betettem a kárpitokat, raktam gombot a lógó indító vezetékekre. Jah és kiugrott a reaktortér tető zárja is. Betettem egy új feszültség szabályzót, aminek köszönhetően lett töltésem. Fél 3 körül úgy éreztem, hogy elég lesz.
Reggel átmentem a város túlvégére az Andor kocsijához, ahol kiderült, hogy azokban nincs ablak, és emelőszerkezet. Annyira sok kedvem nem volt 2-3 órát azzal tölteni, hogy az én ajtómból kivarázsoljam, majd a másikba meg be ezeket a cuccokat. Kínomban felhívtam Csanakot, hogy a mozgóalkatrész bázisukról nem kaphatnék-e kölcsönbe ajtót. Sajna annak rossz a bal fele.
Más megoldás híján kénytelen voltam Áron kocsijáról leszedni az ajtóit, majd Csanak segítségével az enyémre feltenni. Ekkora a töltésem már megint más utakon járt. Csanak hozott egy hátsó ülést, majd varázsoltam jobb oldalsó indexet, és már mentem is a vizsga helyre. Ha minden jól megy délutánra már friss műszaki vizsgával fog rendelkezni az autó.

Este Endre segítségével kibontottuk Csanak mozgóalkatrész bázisából a generátort, mely ideiglenesen fog az enyémben működni.

Röviden ennyi az elmúlt pár nap. Sikeres vizsga esetén lesz megint egy sűrű napom, majd irány Zvolen! folyt. köv!

Köszönet a segítségért:
Áronnak
Fanni húgomnak (légtelenítés)
Nóri nővéremnek (ajtó leszedés)
Nándynak (préselés)
Endrének (generátor kiszedés)
Apumnak (lengőkatszilentezés)
Csanaknak (ajtó felrakás, kölcsön ülés, kölcsön generátor)
Zozyknak (remélem jótaludtál :)
költözés:) költözés:) költözés:) plüss mackó szétrobbant:( győri tali:( győri tali:( áldozati bárány hát nem gyönyörű?:)

Kommentek

Tibee

Viva Tv sztárja ajtók nélkül. :D :D

VadMacs

Állatok... :D

Subbass

mit csináltál az ajtóddal, hogy másé kellett bele?
de nem semmi amit lemûveltetek az autóval. :)
és mûszaki van már rajta? :D

nyuszy

Subbass #5433:
Kilincs nélkül nem megy át hivatalos mûszakin.

KG

Legközelebb én is akarok Gyõrbe menni, ott mindig borul 1 autó. :D

Videó? :)

Lajoska

Az utolsó képet látva egy kicsit megijedtem, csak utána olvastam, hogyc csak a vizsga erejéig változott meg az autó, nem tört(ént) semmi.

Hogy is szól a szétrobbant plüssmaci legendája ?

VadMacs

KG #5437:
most nem voltam ott úgyhogy videó nincs. :D
Mellesleg ha legközelebb gyõrbe megyünk és nem sikerül felborulnod, majd segítünk. :P

Dömi:
hagyd még így pár hétig, aztán még egy versenyzõ lesz a talin a legszakadtabb díjért... :D

Dömi

Tibee #5430:
IJ, de már van rajta :)

VadMacs #5431:
igen, kutyám is segített néha :)

Subbass #5433:
ajtóról elveszett a kilincs.
már van. lsd mai bejegyzés

KG #5437:
hát gyere :) video most nem készült sajna, ennyi az összes képem.:(

Lajoska #5439:
hát egyszer csak bumm...és így lett a csokapik,...jah nem... és így lett a hangdoboz kibélelése. :)

VadMacs #5441:
már késõ :)
amúgy KeMa ellen esélyem sincs, bár még lehet zöldpolskival pályázni kéne :) csak az a baj, hogy 10 km után nem igazán van tisztességes olajnyomás.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!