2007.08.03. Péntek

Ez a hét kicsit összemosódott, de talán emlékszem mindenre. :)

Lecseréltem a kipufogót gyárira, mert enyémnek megint törtek a tartói.

Volt valami bal ajtó állítgatás, bár egy csapszeg csere lehet beficcenik.

Vettem új gerjesztő diódákat, majd kicseréltem a diódasoromban őket. Majd összeraktam a generátoromat. Este (erre konkrétan emlékszem, hogy szerdán este volt) elmentem Csanakkal a munkahelyére, ahol már várt minket Nándy, és elkezdtünk generátort vizsgálni. Gondoltam nézzük meg, mielőtt felrakom. Jól is tettem, mert nem töltött. Kiderült, hogy valahogyan benéztem a diódák vezetési irányát, vagy a beültetésnél csesztem el, de lényeg , hogy fordítva voltak. Megfordítás után töltött a cucc. Oszciloszkópra már nem tettük fel. Csanaknak és Nándynak köszönet az esti műszakért!

Csütörtökön leszenvedtem a Csanak féle generátort. Az egyik csavar nem nagyon akart megindulni, de lelkére beszéltem.
Feltéve az enyémet kiderült, hogy alapjáraton nincs rendes töltés, kicsivel felette van, utána meg megint nincs. Vagyis ezt jelzi a müszerfal. Multiméter meg bizonyítja, hogy 14,2-t tölt. Az okosak szerint valószínű a műszerfalnál lesz a problematika.

Délután kihasználva, hogy hozzánk keveredett egy flex, kiszedtem az üléseket, és kicsit megkezeltem őket, hogy az autómata öv csatjai rendesen elférjenek.

Este Endre segítségével felraktuk Csanak piros pókjra a generátorát, azzal is volt egy adag szívás, de végülis felkerült , és még töltött is. Endérnek köszi a segítséget, és a kocsi tárolást.


Ma jöttem haza munkából, pár sarokra tőlünk enyhe benzinszagot éreztem, hazaérve láttam, hogy a visszafolyó benzincső nincs a helyén. Kijött a karbiból a réz(?) betét. Leszedtem a karbifedelet, vissza ragaszottam bele az izét. Ha már ott jártam, állítottam úszószintet is.
Visszaadtam Csanaknak a polskit, persze elkezdett zörögni a ventilátor, úgyhogy majd még valamit ügyeskedni kell rajta.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!