2006.08.11. Péntek

Jó rég írtam bejegyzést, pedig esemény volt, csak nagyon lassú!

Kb egy hónapja vettem ki a motort és a váltót a kocsiból, azzal a céllal hogy felújítom! 
Cserélve lett:hüvely, dugattyú,szelepek,vezérműlánc,generátor csapágyak, szénkefék, főtengely csapágyak, kuplungtárcsa, mexakító, gyújtáskábel, kuplung-, szivató-, gázbowden, váltótömítések, gumiharangok, meg még nem is tudom micsoda!
Sajnos elég lassan haladtam, kezdetben az alkatrészekre vártam, majd volt kis elutazás is, majd a nyári munkám hátráltatott. Na meg persze a sok aprós szívás ezzel-azzal! (rossz menetek, beleszakadt csavarok, túl hosszú gáz és szivató bowden, generátor tengelyre ragasztott csapágy, stbstb)
A motor bennt volt már egy hete a helyén, csak nem volt időm bekötni, csak ma!
Be is indult, jár szépen!
De próba kör alatt üresben gurulva kopogó hangot hallottam, a kocsit megemelve a jobb kereket forgatva hallatszik ez a hang, a féltengely difi felöli végétől jön. Kb fordulatonként egy kattanás, de abba a motor is belemozog.
Amugy kicsit nehezebben veszi a sebességeket is mint régen.

Voltak elektromos gondok is. A hátsó lámpabúrákat levettem azért, hogy a alsó felét belülről pirosra fessem. Visszatevéskor jött olyan probléma hogy nem ég féklámpa, ill bal oldalon a helyzetjelző indexel néha.Természetesen kontakt hiba volt, hogyha a csatlakozóban a vezetéket teljesen betoltam nem volt jó, 2mm-rel visszább már igen!
Ablakmosó folyadék pumpája se akart működni, elindultam a tartálytól a a vezetéke mellett, a spagetti közepén találtam egy biztosítékot, nem is volt jó. Csere után újra van ablakmosás.

Ezúton is köszönöm a segítséget Áronnak, Csanaknak és Endrének!

darabokban darabokban darabokban festegetés festegetés

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!